Traian Basescu a semnat numirea lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget. Administratia prezidentiala a anuntat ca seful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea din functia de ministru delegat pentru Buget, precum si decretul prin care este numit Darius-Bogdan Valcov (foto) in aceasta functie.

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe presedintele Traian Basescu de faptul ca are timp de intalniri formale cu Elena Udrea sau de petreceri cu colegii la Neptun, dar nu are timp sa-i numeasca un ministru, respectiv pe Darius Valcov, pe care l-a propus pentru portofoliul Bugetului. Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu o saptamana, ca saptamana aceasta va emite decretul de numire in functia de ministru al Bugetului pentru Darius Valcov, precizand ca este obligat de decizia Curtii Constitutionale si nu are comentarii in cazul persoanei propuse. Senatorul PSD Darius Valcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activeaza de doi ani in formatiunea social-democrata, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina in doua mandate si liderul PDL Olt, informeaza Mediafax.

El a fost propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget. Initial, pentru aceasta functie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante a Camerei, dar propunerea a fost respinsa de presedintele Traian Basescu, care a aratat ca acesta nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului, deoarece experienta sa cea mai complexa este legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Postul de ministru delegat pentru Buget a fost detinut pana acum de Liviu Voinea, care urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri