CAB dispune ca Nicusor Constantinescu sa fie dat in urmarire internationala

Un judecator al Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a admis, vineri, o contestatie in anulare a procurorilor anticoruptie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucuresti sa emita mandat european de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu si sa-l dea pe acesta in urmarire internationala.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, dupa mai multe amanari de pronuntare, desfiintarea unei decizii a Tribunalului Bucuresti prin care aceasta instanta a respins solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de emitere a unui mandat de arestare si dare in urmarire internationala a lui Nicusor Cosntantinescu.

Procurorii anticoruptie au facut o contestatie in anulare in acest caz, dupa ce un alt judecator al CAB a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti, scrie Mediafax.

Astfel, instanta CAB a admis, vineri, calea extraordinara de atac facuta de procurorii DNA si a desfiintat decizia Tribunalului. Prin aceasta decizie, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca Tribunalul sa emita mandatul de arestare pe numele lui Constantinescu si totodata sa il dea pe acesta in urmarire internationala.

Decizia de vineri a Curtii poate fi contestata cu apel de aparatorii lui Nicusor Constantinescu. Unul dintre avocatii lui Constantinescu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca va introduce chiar vineri contestatia, la instanta suprema.

Citeste si:
Nicușor Constantinescu, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare...
Nicușor Constantinescu,...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

In 7 august, tot CAB a decis, definitiv, arestarea preventiva a lui Constantinescu. Intrucat acesta se afla de mai multe luni in SUA, unde s-a operat, a fost necesara demararea procedurii de extradare.

Tribunalul Bucuresti dispusese, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. In motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucuresti a aratat ca Nicusor Constantinescu a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare. In acelasi document, judecatorul a mai spus ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si in Romania.

Dupa emiterea mandatului de arestare preventiva, Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta. El a cerut in instanta anularea deciziei de arestare preventiva luata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, aceasta cerere urmand sa se judece pe 12 septembrie la Tribunalul Bucuresti.

Citeste si:
Politistii au tras focuri de arma pentru a opri un adolescent drogat
17 focuri de arma au fost...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri