Primarul din Navodari, Nicolae Matei (PSD), care in luna aprilie a fost condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare pentru dare de mita, decizie nedefinitiva, a fost retinut, vineri, de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, intr-un alt dosar, afirma surse judiciare.

Conform surselor judiciare citate, Nicolae Matei a fost audiat la DNA Constanta, ulterior el fiind retinut pentru doua presupuse fapte de coruptie.

Nicolae Matei a fost dus in arestul Politiei Constanta. De altfel, vineri dupa-amiaza primarul Nicolae Matei a postat pe Facebook un mesaj in care spune ca ”de teama DNA functionarii publici refuza sa mai semneze si acte banale”, iar astfel se pierd proiecte europene.

“A fi primar in Romania de astazi echivaleaza cu pierderea libertatii! Rusine Parlamentului ca nu adopta legi care sa inlature abuzurile procurorilor! Toti primarii din Romania au cate doua-trei dosare, dar in niciun oras nu se deschide o fabrica sa mai producem ceva! Functionarii publici refuza sa mai semneze si acte banale de frica DNA! Pierdem proiecte europene! Tema coruptiei e falsa si avem nevoie de conducatori care sa relanseze economia! Motivul saraciei si neajunsurilor e ca numai producem nimic! Romania e stat politienesc! Nu ma fac vinovat de faptele de care sunt acuzat! Nu pot sa scriu neadevaruri si sa bag la puscarie oameni nevinovati!”, scrie primarul in postarea de pe Facebook.

Recent, proiectul initiat de primarul Nicolae Matei si care prevede constructia unei faleze si a unor blocuri si spatii comerciale la Navodari a atras nemultumirea celor mai importante patronate din turism, ANAT si FPTR, care au sustinut ca daca va fi facuta investitia va fi distrusa plaja din statiune.

Alin Burcea, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a explicat ca in urma cu cateva saptamani mai multe persoane au inceput sa faca masuratori pe plaja din Navodari, afirmand ca lucreaza pentru primarie. Patronatele din turism s-au sesizat si au inceput sa faca cercetari, afland ca Primaria Navodari a depus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede construirea pe plaja a unei faleze lungi de sase kilometri si late de 16 metri, la 60 de metri de mare. Astfel, plaja va fi limitata la maxim 60 de metri latime, in conditiile in care este in vigoare o lege care prevede ca nu se poate construi la distanta mai mica de 150 de metri de mare, potrivit lui Alin Burcea.

Contactat atunci de Mediafax, Nicolae Matei afirma ca nu va renunta la ideea sa, ba mai mult, ia in calcul sa faca plangere penala pe numele celor care obstructioneaza proiectul. Nicolae Matei preciza ca proiectul este in valoare de aproximativ 60 de milioane de lei si va fi realizat cu fonduri europene.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca va examina daca va trimite Corpul de Control la Navodari pentru a verifica situatia constructiilor pe care Primaria vrea sa le ridice in zona plajei, el mentionand ca, daca e vorba de decizii ale autoritatii locale, acestea pot fi atacate in instanta.

Nicolae Matei, in varsta de 47 de ani, este primar al orasului Navodari din anul 2008. De asemenea, din anul 2005 Nicolae Matei detine si functia de presedinte al PSD Navodari, iar din 2010 este vicepresedinte al organizatiei judetene, el fiind membru PSD din anul 2000.

Potrivit CV-ului sau de pe site-ul Primariei, Nicolae Matei este om de afaceri din anul 1992 in domeniul industriei constructoare de masini, agricultura (avicultura), comert cu marfuri industriale si materiale de constructii. Primarul Nicolae Matei a fost condamnat, in 8 aprilie, de Tribunalul Constanta, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Constanta, urmatorul termen fiind stabilit pentru 18 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe primarul orasului Navodari ca, in perioada iunie - octombrie 2012, i-ar fi solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere, denuntator in cauza, sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete, pe care Nicolae Matei le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. In schimbul acestor interventii, in 25 octombrie 2012, edilul i-ar fi dat ofiterului de politie doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de 46.160 de euro. Cele doua terenuri ar fi fost date prin intermediari, cu simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 de lei, insa in realitate nu s-a achitat niciun ban. Unul dintre intermediari, Nicolae Valcu, este judecat pentru marturie mincinoasa si fals in declaratii, fiind acuzat ca a dat in fata notarului o declaratie in care a aratat ca a primit cei 59.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri