Liderii ACL Klaus Iohannis si Vasile Blaga au anuntat luni ca motiunea de cenzura PNL-PDL va avea in vedere teme legate de fraudarea alegerilor prezidentiale si a demersului Guvernului pentru permiterea traseismului politic al alesilor locali, fiind asteptata publicarea actului normativ in Monitorul Oficial.

”Am lamurit foarte clar pe ce tema se va axa motiunea de cenzura. Noi am considerat ca cel mai ingrijorator complex de teme din aceasta perioada se constituie din incercarile Guvernului Ponta de a pregati o posibila fraudare a alegerilor: ordonanta 45 de pregatire a alegerile, ordonanta de legalizare a traseismului politic in administratia publica locala. Toate aceste demersuri trebuie sanctionate si motiunea care va fi pregatita de specialistii nostri in perioada imediat urmatoare se va axa pe acest domeniu”, a afirmat Iohannis, potrivit Mediafax.

Noi banuim Guvernul ca are anumite demersuri ascunse.

El a mentionat ca grupurile parlamentare ACL ”vor sa opreasca abuzurile Guvernului Ponta intr-un domeniu extrem de sensibil”. ”Initiatorii au spus ca este o problema extrem de urgenta si trebuie rezolvata acum, acum, acum. Ori de joi, de cand au discutat-o in Guvern, iata ca s-a facut luni si nu s-a publicat nimic. Este cel putin straniu si noi banuim ca ceva acolo nu este in regula, ca altfel joi seara putea sa fie publicata ordonanta, cum s-a intamplat de alte ori, cand s-a publicat ordonanta si nu fusese inca discutata pana la sfarsit si a aparut in Monitorul Oficial. Noi banuim Guvernul ca are anumite demersuri ascunse”, a mai comentat Iohannis despre ordonanta privind migratia alesilor locali.

De asemenea, presedintele PDL Vasile Blaga a mentionat ca nu a fost stabilita inca data depunerii motiunii de cenzura. ”Sa vedem prima data in Monitorul Oficial forma finala, ca nici nu stim cum sa-i mai spunem, ca am inteles ca au rediscutat-o a ordonantei de urgenta si o sa stabilim foarte clar calendarul”, a mentionat Blaga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri