Emil Boc a declarat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Elena Udrea, la sediul PMP Cluj, ca viziunea promovata de candidatul PMP "se bazeaza pe ceva ce este sanatos pentru tara si economie".

"Am semnat pe lista sustinatorilor doamnei Udrea in vederea alegerilor prezidentiale, mi-am adaugat numele pe lista sustinatorilor, pe aceasta lista am semnat primul. De ce? Un argument este ca Elena Udrea sustine ca model economic cresterea economica prin investitii si locuri de munca, spre deosebire de ceea ce sustine Ponta, ca tot ceea ce se intampla in economie sa fie bazat pe consum si pomeni electorale. Viziunea promovata de Elena Udrea se bazeaza pe ceva ce este sanatos pentru tara si economie", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Ministerul care a promovat cele mai multe investitii a fost cel al Dezvoltarii, cand ministru era Elena Udrea.

Potrivit acestuia, sunt doua modele mari de crestere economica, "unul socialist, social-democrat cu accente populiste, promovat deVictor Ponta", care a fost patentat de Calin Popescu Tariceanu si care se bazeaza pe consum si pomeni electorale, si unul "sanatos", pe care l-a promovat impreuna cu presedintele Romaniei si Guvernul pe care l-a reprezentat.

"Ministerul care a promovat cele mai multe investitii a fost cel al Dezvoltarii, cand ministru era Elena Udrea. O sustin pe Elena Udrea pentru ca a inteles ca doar prin investitii si locuri de munca poate sa aduca prosperitate pentru romani. O cunosc, stiu ce a facut in Guvern, a pus pe prim plan dezvoltarea si modernizarea tarii si cred ca si in cea mai inalta demnitate a statului va avea forta sa tina Romania pe aceasta linie, a investitiilor si locurilor de munca", a mai spus Boc.

Citeste si:

El a adaugat ca presedintele tarii poate arata directia corecta din punct de vedere economic si a avertizat ca o guvernare de stanga ar duce Romania la derapaje economice. "Daca la Cotroceni va fi un presedinte de stanga, Victor Ponta, e certitudinea ca Romania nu va avea crestere economica consistenta. Aceasta este optiunea, economia pana la urma, si, dintre toti candidatii de drepta, singura care poate spune ca stie ce face este Elena Udrea", a spus Boc.

Fostul premier a mentionat ca a semnat lista de sustinere a Elenei Udrea si pentru a sparge un cliseu, fiind de parere ca o femeie poate ajunge presedinte in Romania. La randul sau, Elena Udrea a spus ca ii multumeste lui Emil Boc ca a pus atat de multa incredere in spatele semnaturii sale.