Dacian Ciolos, comisarul roman care a gestionat portofoliul european cu cel mai mare buget, respectiv Agricultura, a iesit din carti pentru viitorul executiv european, precizeaza sursa citata. Corina Cretu, al doilea nume din scrisoarea transmisa la Bruxelles de premierul Victor Ponta, ar fi fost confirmata de noul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au declarat pentru Gandul surse de la Bruxelles, arata Mediafax.

Potrivit acestor surse, Cretu, actualmente europarlamentar PSD si vicepresedinte al grupului Socialistilor din Parlamentul European, ar urma sa primeasca portofoliul Politicii Regionale. Astfel, ea va gestiona politica de coeziune si fondurile europene.

Portofoliul Politicii Regionale este al doilea portofoliu de pe lista prioritatilor Romaniei, dupa pastrarea Agriculturii.
Gandul scrie ca, la Bruxelles, exista semne de intrebare privind competentele Corinei Cretu pentru acest post, singura sa experienta economica fiind activitatea la Fabrica de Masini-Unelte din Blaj, intre 1989 si 1992, dupa ce a absolvit ASE. De atunci, Cretu a fost ziarist, lucrand la publicatii apropiate PSD, apoi purtator de cuvant al lui Ion Iliescu, senator si europarlamentar