Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, dupa demisia Monicai Macovei din partid, ca nu regreta nimic din ceea ce a propus formatiunii pentru sustinerea acesteia si ca mai departe romanii vor vedea si vor aprecia.

Blaga a spus ca “nu e o surpriza pentru nimeni” faptul ca Macovei a demisionat din PDL. “Nu e o surpriza pentru nimeni, nu ma bucur de plecarea nimanui, dar doamna Macovei avea de ales. Daca si-ar fi inscris candidatura la prezidentiale ca independent, era radiata din partid”, a adaugat Blaga.

Nu regret nimic pentru ce am propus partidului si partidul a fost de acord in sustinerea doamnei Macovei. Mai departe, romanii vad si apreciaza”, a mai declarat presedintele PDL. Monica Macovei, care si-a anuntat candidatura independenta la Presedintie, a declarat, marti, ca pleaca din PDL. Macovei a facut acest anunt intr-o conferinta de presa, informeaza Mediafax.

”Multe decizii ale PDL au indus confuzie in PDL. Nu am inteles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidentiale”, a mai declarat Monica Macovei, in opinia careia Klaus Iohannis nu a dovedit ca reprezinta dreapta, ca apara staul de drept si vrea anticoruptie.

Voi candida independent pentru functia de presedinte al Romaniei pentru ca sunt convinsa ca romanii merita un presedinte al lor.

”Nu ma inscriu in niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru functia de presedinte al Romaniei pentru ca sunt convinsa ca romanii merita un presedinte al lor”, a declarat Monica Macovei. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova, ca, potrivit Statutului partidului, in momentul in care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiata din randurile membrilor formatiunii democrat-liberale: “Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 ca, in momentul in care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiata din randurile membrilor Partidului Democrat, este radiata automat si acest articol este prins in statut”.

Intrebat de jurnalisti daca acest lucru nu aduce prejudicii imaginii partidului, liderul PDL a raspuns: ”Am spus din primul moment ca da, mai ales ca domnia sa nu a fost oprita niciun moment sa participe la o competitie interna in partid. Eu nu stiu un alt candidat in afara domnului Iohannis care sa fi fost desemnat mai democratic de propria structura politica si aici ma refer la Alianta Crestin Liberala si de marele partid liberal. Pe de o parte, a fost competitia interna castigata de Catalin Predoiu si a fost etapa a doua, asa cum ne-am inteles, intre PDL si PNL - o competitie intre domnul Catalin Predoiu si domnul Iohannis. Ce ne bucura pe noi, azi, este ca noi toti, in frunte cu domnul Predoiu, suntem azi cei mai mari suporteri ai domnului Iohannis si vom fi in aceasta campanie”.

Monica Macovei spunea, joi, ca va lua ”foarte curand” o decizie in privinta relatiei sale cu PDL. Intrebata in legatura cu relatia sa cu PDL, Macovei a afirmat: "Ajung la o decizie foarte curand si o voi comunica".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri