"Surpriza" pregatita de Victor Ponta: Mirel Palada va fi inlocuit din functia de purtator de cuvant al Guvernului cu fostul jurnalist Corneliu Calota

Mirel Palada, consilierul pentru strategii guvernamentale, a fost schimbat din functie de catre premierul Victor Ponta. Inlocuitorul acestuia va fi Corneliu Calota, fost jurnalist la TVR.

Premierul Ponta a decis ca Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, sa nu mai indeplineasca si functia de purtator de cuvant al Guvernului, pentru aceasta urmand a fi desemnat un alt consilier al premierului, Corneliu Calota, fost jurnalist la TVR, potritiv Mediafax.

Palada a fost numit in septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar dupa o luna, in octombrie 2013, Victor Ponta anunta ca Palada a fost desemnat sa indeplineasca "temporar"si rolul de purtator de cuvant al Guvernului, dupa ce fostul detinator al acestei functii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud. Potrivit surselor citate, Palada isi va pastra functia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta. Decizia premierului vine dupa ce in luna august Mirel Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu urmatorul continut: "Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall. Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati".

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost stearsa, dar deja existau numeroase reactii ale jurnalistilor, dar si din partea unor partide de opozitie. Premierul Victor Ponta a declarat, pe 18 august, ca i-a transmis purtatorului de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, ca nu e de acord cu modul in care se exprima si ca acesta urmeaza sa decida daca respecta standardele si ramane in Executiv, intrucat nu are nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern. Intrebat daca s-a gandit sa-i ceara demisia lui Palada, Ponta a raspuns: "M-am gandit foarte clar si i-am spus domnului Palada, in mod direct, ca nu sunt de acord cu modul in care domnia sa- chiar si intr-un spatiu cum e Facebook-ul – se exprima, ca nu am nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern si ca urmeaza sa decida: daca poate sa respecte niste standarde pe care eu le consider necesare, ramane la Guvern; daca vrea sa fie Lazaroiu, atunci nu va lucra pentru mine".

Palada si-a prezentat, pe19 august, "scuzele publice celor care s-au simtit ofensati de maniera" in care s-a exprimat "pe pagina personala de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalisti". "Respect dreptul la libera exprimare al fiecarui jurnalist si consider esential rolul presei intr-o democratie. Cat voi fi purtator de cuvant al Guvernului voi aprecia munca facuta cu onestitate de catre jurnalisti si voi face tot ce imi sta in putere sa apar principiile profesionalismului, responsabilitatii sociale, tolerantei, bunului-simt si apararii democratiei statului de drept", se spune intr-o scrisoare adresata presedintelui interimar al Clubului Roman de Presa, Indira Crasnea de catre oficialul guvernului, scrisoare scanata si postata pe pagina de Facebook a lui Palada.

Citeste si:
Purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis a demisionat
Madalina Dobrovolschi,...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Raspunsul lui Mirel Palada a venit dupa ce Clubul Roman de Presa i-a solicitat premierului Victor Ponta ca purtatorul sau de cuvant sa prezinte scuze publice ca urmare a postarii de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnalistilor. Prezentarea de scuze publice de catre Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul sau la adresa jurnalistilor fiind "inadecvat pozitiei si responsabilitatilor sale publice", se spunea intr-o scrisoare trimisa, pe 19 august, premierului Victor Ponta, de Clubul Roman de Presa (CRP).

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri