Diaconescu: Mi-au inchis mediatic orice cale de a putea transmite un minim mesaj

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a scris intr-o postare de pe blogul personal ca nu se va indeparta de partidul pe care l-a creat, insa isi construieste "startegic un alt drum", in conditiile in care accesul la media i-a fost blocat in cursa pentru prezidentiale.

"Meritam mai mult. Cred asta cu tarie si acesta e motivul pentru care, acceptand situatia actuala, imi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alaturi de tara mea (...) bazati-va pe mine pentru a continua lupta pentru acest stat ce merita respect. Pentru Romania.(...)Nu ma indepartez de partidul pe care l-am creat: ar fi lipsit de onoare. Nu fug; eventual il schimb intr-o forma mult mai apropiata de convingerile mele", scrie pe blog fostul ministru, presedinte al Fundatiei Miscarea Populara.

Diaconescu denunta "izolarea" la care a fost supus, ca si candidat al PMP, dar si "mobilizarea vehementa impotriva sa", atunci cand a decis sa candideze independent si aminteste ca " a pornit in candidatura spre prezidentiale «de unul singur», sustinut doar de presedintele Traian Basescu", arata Mediafax.

Singurul care se pronunta in favoarea mea era seful statului.

"Am pornit in aceasta candidatura, ca un rebel, de unul singur avand alaturi un alt partener, alt rebel hotarat sa nu faca nici un compromis, Traian Basescu.Chiar daca mi-au inchis mediatic orice cale de a putea transmite un minim mesaj, am continuat. Va amintiti, singurul care se pronunta in favoarea mea era seful statului. (...)Partidul politic care m-a propus a decis sa schimbe candidatul.Intr-o democratie este un gest normal.Am respectat aceasta decizie si am incercat sa continui dar mobilizarea impotriva mea a devenit vehementa.", mai scrie fostul ministru de Externe.

Citeste si:
Dupa Mike Pence, si Regele Iordaniei fuge de Dancila
Cristian Diaconescu: Viorica...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Diaconescu mai spune: "Am sesizat Parchetul General pentru faptele din vara 2012, nu m-a urmat nimeni, nici macar cei care topaiau in jurul presedintelui in acea perioada; am vorbit singur de axele Moscova-Budapesta si provocarile la adresa Romaniei; am sesizat Parlamentul Romaniei pentru a da o declaratie in legatura cu criza ucraineana iar parlamentarii s-au ascuns ridicol".

Fostul ministru spune ca aceste atitudini au "pretul lor" si ca un prim efect este "izolarea". " Daca mai insist vor gasi altceva pentru a ma face sa dispar din fata voastra, a celor care anul acesta trebuie sa mearga la vot.", adauga el. "Acordati-mi acest vot de incredere, aici… nu la urne. (...)Meritam mai mult. Cred asta cu tarie si acesta e motivul pentru care, acceptand situatia actuala, imi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alaturi de tara mea. Alaturi de voi toti. De Romania.", incheie fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri