Premierul Victor Ponta a precizat ca toate institutiile statului sunt de acord si colaboreaza pentru interesul national la Summit-ul NATO, unde Romania are o pozitie coordonata, calificand acest caz ca unul fericit, prin comparatia cu "cel mai nefericit caz" privind propunerea Romaniei de comisar european.

Ponta a precizat, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si ministrul Apararii, Mircea Dusa, se afla la summit-ul NATO din Tara Galilor.

"Vreau sa stiti ca Romania are o pozitie coordonata si clara in interes national, si anume al consolidarii flancului estic al NATO, al unei prezente permanente din punct de vedere militar si al asigurarilor, pentru Republica Moldova, pentru Ucraina, a securitatii. E un caz fericit in care toate institutiile statului sunt de acord si lucreaza impreuna pentru interesul national", a declarat premierul, potrivit Mediafax.

Ponta a adaugat ca e un caz fericit care vine dupa cel mai nefericit caz pe care el il cunoaste, si anume cel privind propunerea Romaniei privind comisarul european.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu a contestat proponerea Corinei Cretu pentru functia de comisar european, Ponta subliniind ca daca Romania nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai rusinos moment pentru tara noastra. Presedintele Traian Basescu participa la summit-ul NATO.

Citeste si:
Dancila: Am luat cele mai ambitioase masuri de stimulare a afacerilor
Viorica Dancila: Guvernul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dan Nica, propus de Dancila pentru postul de comisar european