Presedintele Traian Basescu s-a aflat, vineri, in cea de-a doua zi a Summit-ului NATO din Tara Galilor, alaturi de alti lideri importanti ai Aliantei, la parada aeriana de avioane militare, la care au participat noua tari, anunta Mediafax.

Avioanele au survolat Golful Cardiff incepand cu ora locala 08.30 (10.30 ora Romaniei), timp de 15 minute, presedintele Romaniei, Traian Basescu, asistand la eveniment, alaturi de presedintele Statelor Unite ale Americii, dar si de cancelarul german Angela Merkel, presedintele Frantei, Francois Hollande, premierul britanic James Cameron, precum si secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Pe parcursul evenimentului, Traian Basescu a stat langa Barack Obama.

Dupa ce au plecat de la ceremonie, Basescu si Obama au avut o discutie. De asemenea, Basescu a discutat cu Merkel si Cameron, potrivit fotografiilor postate pe pagina de Facebook ”Alaturi de presedintele nostru”.

Citeste si:

In cea de-a doua zi a Summit-ului, presedintele Basescu participa la sesiunea lucrarilor Consiliului Nord-Atlantic (NAC) la nivel de sef de stat si/sau guvern.

Seful statului va sustine o declaratie de presa in jurul orei 14.30 (ora Romaniei), iar la ora 15.00 (ora Romaniei) are loc sesiunea lucrarilor Consiliului Nord-Atlantic (NAC) la nivel de sefi de stat si/sau de guvern.

Potrivit BBC News Online, Ucraina, Afganistanul si viitorul Aliantei sunt principalele subiecte ale agendei politicienilor si diplomatilor participanti la Summit.

Liderii Aliantei au criticat, joi, Rusia pentru influenta sa "destabilizatoare" asupra crizei din estul Ucrainei. Ulterior, in cursul unei receptii gazduite de printul Charles, presedintele american Barack Obama le-a spus gazdelor ca va incuraja cetatenii americani sa viziteze Tara Galilor, laudand "extraordinara frumusete, oamenii minunati si ospitalitatea grozava" a acesteia.