Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la incheierea summit-ului NATO, ca in documentele adoptate la reuniune ”Romania figureaza ca facand oferta” pentru a gazdui un comandament NATO, dar ca se stie ca acesta va fi pe teritoriul Romaniei.

"In ce ne priveste, am avut un set de obiective si o spun fara nicio retinere toate au fost atinse", a anuntat presedintele Traian Basescu. Seful statului a precizat ca la summit au fost adoptate 20 de documente, din care 5 sunt publice, iar celelalte 15 sunt "nepublice, secrete", potrivit Mediafax.

In ceea ce priveste adoptarea planului de actiune, Traian Basescu a mentionat ca s-a decis prezenta NATO pe teritoriul statelor de la frontiera de Est, inclusiv pe teritoriul Romaniei. El a tinut sa lamureasca unele informatii aparute in presa, precizand ca Romania are pe teritoriul sau doua baze militare romano-americane, una la Kogalniceanu si cealalata la Deveselu, iar in rest sunt stationari temporare, exercitii, manevre militare.

Presedintele a explicat ca planul de actiune mareste prezenta militara. El a mentionat ca in prezent pe teritoriul Romaniei sunt circa 1400 de militari americani, din care 600 sunt puscasi marini, iar aceste efective ”vor creste, vor fi flexibile, se vor adapta la situatia de zi cu zi”.

”Vom avea o structura de comandament NATO”, a anuntat presedintele Basescu. Seful statului a precizat ca ”in documentele care nu sunt destinate publicitatii Romania figureaza ca fiind stat care a oferit facilitati pentru un comandament NATO de dimensiuni acceptabile”.

El a spus ca Romania are toata structura necesara pentru un astfel de comandament. ”In documente Romania figureaza ca facand oferta pentru a gazdui un comandament, dar noi stim ca va fi”, a precizat Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri