Presedintele PMP, Elena Udrea, se arata sceptica in privinta unei suspendari a sefului statului, aratand ca asta ar determina "intrarea lui Traian Basescu in campanie", lucru care pe ea, ca si candidat la Presedintie, ar ajuta-o.

Liderul PMP, Elena Udrea, participa, luni, la hramul Manastirii "Nasterea Maicii Domnului" de la Piatra Fantanele, judetul Bistrita-Nasaud. Ea a declarat ca este "un gest de iresponsabilitate maxima" a vorbi despre suspendarea presedintelui Traian Basescu, potrivit Mediafax.

"Este un gest de iresponsabilitate maxima si doar sa vorbesti despre acest subiect. Traian Basescu tocmai ce s-a intors de la Summitul NATO, este un context geopolitic, extern, periculos, avem un conflict la granita de nord a Romaniei, avem un conflict inghetat pe teritoriul Republicii Moldova si cu riscuri ca lucrurile care se intampla in Ucraina sa se repete in Transnistria. Romania si-a obtinut garantii suplimentare de securitate din partea tarilor membre ale NATO, reusind sa aduca un comandament NATO pe teritoriul tarii noastre. Deci in conditiile in care traversam in plan extern situatii conflictuale serioase, periculoase si partenerii nostri internationali sunt preocupati de ce se intampla in zona, sa vii sa vorbesti de a treia suspendare a lui Traian Basescu, care mai are doua luni de mandat... la ce ar folosi in afara de campania electorala a domnului Victor Ponta?", a afirmat Udrea.

Ea a sustinut ca premierul Ponta nu vorbeste despre guvernare, despre economie, ci ”incearca orice tertip pentru a muta dezbaterea pe teme care il scutesc pe el de a prezenta performantele pe care le are”. Liderul PMP a mai spus ca nu crede ca se va ajunge la suspendarea sefului statului.

Pe mine, candidatul Elena Udrea, m-ar ajuta daca presedintele ar face campanie.

"Nu cred ca se va ajunge la suspendare, dar aceasta suspendare ar insemna intrarea lui Traian Basescu in campanie, fara nicio rezerva. Pe mine, candidatul Elena Udrea, m-ar ajuta daca presedintele ar face campanie, dar sunt un om responsabil si spun: exclus. Nu stiu, poate domnul Tariceanu a ajuns in situatia in care nu mai gandeste foarte bine consecintele a ceea ce afirma. Sper de la ceilalti - ca domnul Tariceanu nu poate face singur suspendarea - ca au o minima rationalitate si se opresc din vehicularea acestui subiect", a adaugat Udrea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, ca a inceput demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atat din Senat, cat si din Camera, initiativa legata de suspendarea presedintelui Traian Basescu. Cererea de suspendare a presedintelui Romaniei cuprinde trei elemente pentru care se doreste demiterea lui Traian Basescu, si anume faptul ca presedintele s-a implicat in campania PMP, interventia directa la presedintele Comisiei Europene, in cazul comisarului european, si raporturi institutionale in forme necivilizate.

Premierul Victor Ponta declara, duminica, la Antena 3, ca initiativa lui Calin Popescu Tariceanu privind suspendarea sefului statului va fi discutata in PSD, mentionand ca este vorba despre un demers serios si precizand ca orice zi fara Traian Basescu reprezinta un rau mai putin pentru tara.

Traian Basescu se pregateste de campanie in cazul suspendarii din functie

Presedintele Traian Basescu declara, vineri, raspunzand unei intrebari legate de un eventual demers pentru o noua suspendare a sa din functie, ca intra in campanie "si nu o sa le fie bine", el adaugand ca in campanie are "capacitate uriasa de revitalizare".

Traian Basescu a fost intrebat, in conferinta de presa sustinuta la Newport, dupa summit-ul NATO, daca ii este teama de o noua suspendare din functie. "Intru in campanie si nu o sa le fie bine, sa stiti ca in campanie am capacitate uriasa de revitalizare", spunea seful statului.

Sambata, Traian Basescu a fost intrebat, la Sannicolau Mare, despre demersurile de suspendare a sa din functie initiate de Tariceanu si a raspuns ca de zece ani este intr-o disputa cu sistemul, pe care Ion Iliescu l-a protejat si care l-a infrant pe Emil Constantinescu, adaugand ca el a reusit sa ingenuncheze acest sistem.

”De zece ani sunt intr-o disputa cu sistemul, pe care domnul Iliescu l-a protejat pentru ca asa a inteles el, un sistem care pe domnul presedinte Constantinescu l-a infrant, asa cum declara chiar el, sistem pe care eu zic ca l-am ingenuncheat. A fost o lupta cumplita, dar energia mi-am luat-o de la oameni si aici sunt multi oameni care au crezut in mine”, a spus presedintele Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri