Diplomatul britanic a aratat, marti, intr-o conferinta de prezentare a prioritatilor mandatului sau in Romania, ca anul trecut nivelul schimburilor comerciale dintre Romania si Marea Britanie a atins 3,3 miliarde de euro, nivelul exporturilor romanesti in Marea Britanie fiind de 2 miliarde de euro.

Brummell a afirmat ca piata romaneasca este prea putin cunsocuta in Marea Britanie, in ciuda avantajelor legate de forta munca inalt calificata si plasarea geografica foarte buna. In acest sens, guvernul britanic in colaborare cu Camera de Comert Romano-Britanica va demara un program pentru atragerea intreprinderilor britanice mici si mijlocii pe piata din Romania, informeaza Mediafax.

Investitorii au reclamat probleme legate de legislatie.

Ambasadorul Marii Britanii a subliniat totodata ca investitorii britanici i-au reclamat si probleme ale mediului de afaceri din Romania, care tin de numarul mare de Ordonante de urgenta si de legislatie. "Investitorii au reclamat probleme legate de legislatie, care uneori nu este foarte clara, de foarte multe Ordonante de urgenta si au spus ca ar fi mai bine pentru ei daca ar avea o situatie mai stabila privind legislatia si regulile de bussiness", a declarat Paul Brummell.

Ambasadorul britanic a subliniat ca si in opinia sa o ordonanta de urgenta ar trebui folosita numai in situatii de urgenta. "Bineinteles ca este o decizie a Guvernului Romaniei, conform Constitutiei Romaniei, dar daca e vorba despre o ordonanta de urgenta implica faptul ca trebuie folosita numai in situatii de urgenta", a spus ambasadorul.

Brummell are un mandat de patru ani in Romania, pana in 2018, el fiind anterior ambasador al Marii Britanii in Turkmenistan si Kazahstan, precum si Inalt Reprezentant al Majestatii Sale, Regina Elisabeta a II-a, in Barbados.