Jean-Claude Juncker a decis ca europarlamentarul roman Corina Cretu sa se ocupe in viitoarea CE de Politica Regionala, un portofoliu care gestioneaza un buget de 351 miliarde de euro in perioada 2014-2020, audierile din comisiile PE urmand sa inceapa la sfarsitul lunii septembrie.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat, miercuri, componenta viitorului Executiv european si portofoliile repartizate, Corina Cretu urmand sa fie comisar pentru Politica Regionala, post ocupat in prezent de austriacul Johannes Hahn. Dupa anuntul facut de Juncker urmeaza audierile in comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Avizul dat de comisiile de specialitate este unul facultativ, astfel ca o persoana avizata negativ se poate prezenta la votul din plen, care se da pentru intreaga Comisie, nu pe fiecare comisar in parte, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul PE, aceste audieri vor incepe la sfarsitul lunii septembrie, iar in octombrie Legislativul European va vota intreaga Comisie, pentru ca aceasta sa-si poata incepe activitatea la 1 noiembrie. Corina Cretu va fi audiata de Comisia REGI (Dezvoltare Regionala).

In componenta comisiei se afla 13 europarlamentari din PPE si 12 din PES, printre care si Victor Bostinaru. Alti 13 europarlamentari populari sunt membri supleanti, printre care Iuliu Winkler, si 12 socialisti, printre care Viorica Dancila si Dan Nica. Portofoliul repartizat Corinei Cretu gestioneaza politicile regionale la nivelul intregii Uniuni.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Comisiei, Politica regionala sustine crearea locurilor de munca, competitivitatea, cresterea economica, imbunatatirea calitatii vietii si dezvoltarea durabila. Aceste investitii contribuie la punerea in aplicare a strategiei Europa 2020. Politica regionala exprima, de asemenea, solidaritatea UE fata de tarile si regiunile mai putin dezvoltate, concentrand fondurile in domeniile si in sectoarele in care acestea pot avea un rol important.

Prin politicile regionale, CE vizeaza reducerea disparitatilor economice, sociale si teritoriale semnificative care exista inca intre regiunile Europei. In opinia Comisiei, neabordarea acestor disparitati ar putea afecta unele dintre bazele UE, inclusiv piata sa unica extinsa si moneda acesteia, euro. In perioada 2014-2020, UE va investi o suma totala de 351 de miliarde de euro in regiunile Europei.

Acesti bani, gestionati de comisarul pentru Politica Regionala, vor contribui la stimularea intreprinderilor mici si mijlocii, sprijinirea cercetarii si a inovarii, efectuarea de investitii intr-un mediu inconjurator mai curat, imbunatatirea accesului la tehnologiile digitale sau dezvoltarea produselor si metodelor de productie noi. Totodata, CE va finanta eficienta energetica si combaterea schimbarilor climatice, stimularea educatiei si a competentelor si imbunatatirea legaturilor de transport spre regiunile indepartate.

Politica regionala face parte din politica de coeziune a UE, o strategie de promovare si de sprijinire a dezvoltarii globale armonioase a statelor sale membre si a regiunilor sale. Politica este pusa in aplicare de organismele nationale si regionale in parteneriat cu Comisia Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri