Victor Ponta o sprijina pe Corina Cretu la audierile din Parlamentul European pentru functia de comisar european si face apel catre toti europarlamentarii romani pentru a face acelasi lucru.

Premierul Ponta a facut un apel catre toti europarlamentarii romani, indiferent de partid, sa o sprijine pe Corina Cretu la audierile din Parlamentul European pentru functia de comisar european si a cerut liderilor opozitiei sa retraga scrisoarea de contestare adresata presedintelui ales al CE. Ponta a anuntat ca saptamana viitoarea va avea loc audierea Corinei Cretu in Parlamentul Romaniei si a subliniat ca audierea din Parlamentul European va fi mai dificila decat cea din legislativul roman.

"Vreau sa fac un apel public catre toti europarlamentarii romani, indiferent de familia politica din care fac parte, socialisti, PPE sau ALDE, sa considere ca este vorba despre comisarul Romaniei, este vorba despre un portofoliu acordat tarii noastre si sa sprijine acest demers", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta. El si-a exprimat speranta ca liderii opozitiei vor retrage totodata scrisoarea de contestare a nominalizarii Corinei Cretui, pe care au adresat-o presedintelui ales al Comisie Europene, Jean-Claude Juncker.

"Imi exprim speranta ca domnii presedinti, domnul Blaga si domnul presedinte Iohannis, sa retraga acea scrisoare prin care contestau numirea comisarului roman. Cred ca ar fi un gest, pana la urma, de responsabilitate politica si de intelegere a faptului ca putem sa fim altfel decat am fost pana acum, putem sa punem ceea ce e important pentru Romania inaintea intereselor de partid", a mai spus Ponta. Liderii ACL Vasile Blaga si Klaus Iohannis au trimis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, si liderului PPE, Joseph Daul, in care aratau ca nominalizarea Corinei Cretu pentru functia de comisar european s-a facut prin incalcarea legii, intrucat aceasta nu a fost audiata in Parlamentul roman.

Comisia Europeana a prezentat oficial, miercuri, componenta Executivului european propus de Jean Claude Juncker, in care Corina Cretu este comisar european pentru Politica Regionala. Corina Cretu va fi audiata de Comisia REGI (Dezvoltare Regionala) a Parlamentului European.
In componenta comisiei se afla 13 europarlamentari din PPE si 12 din PES, printre care si Victor Bostinaru. Alti 13 europarlamentari populari sunt membri supleanti, printre care Iuliu Winkler, si 12 socialisti, printre care Viorica Dancila si Dan Nica. Avizul dat de comisiile de specialitate este unul facultativ, astfel ca o persoana avizata negativ se poate prezenta la votul din plen, care se da pentru intreaga Comisie, nu pe fiecare comisar in parte. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul PE, aceste audieri vor incepe la sfarsitul lunii septembrie, iar in octombrie Legislativul European va vota intreaga Comisie, pentru ca aceasta sa-si poata incepe activitatea la 1 noiembrie. Portofoliul repartizat Corinei Cretu gestioneaza politicile regionale la nivelul intregii Uniuni, gestionand un buget de 351 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri