Pensiile vor fi indexate cu 5% in raport cu rata inflatiei, masura care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015, a anuntat, joi, la Cluj, ministrul Muncii, Rovana Plumb, precizand ca ministerele Finantelor si Muncii lucreaza acum la o masura prin care de anul viitor ar putea fi majorate si pensiile mici.

Potrivit ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, de la 1 ianuarie 2015 toate pensiile vor fi indexate cu cinci procente, conform legii, iar momentan la nivelul ministerelor Muncii si Finantelor se lucreaza la o masura prin care ar putea fi majorate pensiile mici, tot de anul viitor, arata Mediafax.

"Vom continua cu masurile reparatorii si le transmit celor care au muncit o viata ca vom continua si cu respectarea legislatiei in asa fel incat de la 1 ianuarie 2015 pensia sa fie majorata, conform legii, cu cinci la suta. De asemenea, vreau sa va spun ca vom lua in calcul si majorarea pensiilor mici incepand cu anul 2015. Acum lucram cu Ministerul de Finante", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, Rovana Plumb.

Pensii speciale pentru personalul navigant, piloti si stewardese

Ea a adaugat ca se va reveni si la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloti si stewardese. Ministrul Muncii a mentionat ca din anul 2015 va creste si salariul minim pe economie, ajungand la 900 de lei.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o intalnire cu reprezentantii sindicatelor, ai pensionarilor si cu sefii de deconcentrate, tema discutiilor fiind majorarea salariilor si pensiilor incepand de anul viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri