Premierul Victor Ponta s-a declarat nemultumit de decizia de schimbare a manualelor vechi si digitalizare a acestora, spunand ca "deranjeaza foarte multe interese".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Targu Jiu, ca decizia de schimbare a manualelor vechi si de digitalizare a acestora ”deranjeaza foarte multe interese”, iar cei care ”o sa piarda bani” au contestat procedura, acestia avand ”evident sprijinitori in politica si in mass-media”. Victor Ponta a spus ca a participat la deschiderea anului scolar ”in primul rand pentru a da un mesaj de recunoastere pentru profesorii care isi fac datoria foarte bine, pentru parinti, pentru primarii care asigura conditiile necesare din punct de vedere al infrastructurii, dar si pentru a spune ca scoala romaneasca are nevoie de reforma”, potrivit Mediafax.

”Imi pare rau ca in acest an campania electorala s-a impletit cu interesele legitime, interesele banoase ale celor care stapanesc de multi ani sistemul manualelor si ceea ce trebuia facut demult, ultima data cand s-au facut manuale a fost in 2004 daca nu ma insel, de zece ani nimeni nu a avut curaj sa se lupte cu acest sistem al manualelor. Noi am luat aceasta decizie de a veni in secolul XXI cu manualele, in primul rand de a avea noi programe scolare, in al doilea rand de a avea manuale adaptate unui sistem de educatie modern si in al treilea rand de a trece la digitalizarea manualelor in asa fel incat dincolo de forma tiparita sa existe posibilitatea, in mod gratuit, pentru orice persoana care acces la internet sa poata sa-si descarce acel manual daca la un moment dat are nevoie de el”, a declarat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa, la Targu Jiu.

El a spus ca aceasta reforma ”deranjeaza foarte multe interese”, insa trebuie facuta pentru ca ”lumea se schimba”. ”Evident, o asemenea reforma deranjeaza foarte multe interese si unii o sa piarda bani si evident ca acestia au contestat inca din februarie si pana azi procedura, evident ca au sprijinitori in politica si in mass-media, pentru ca cine are bani gaseste si politicieni si media de cumparat, insa cred ca e o reforma pe care trebuie sa o facem, pentru ca lumea se schimba, pentru ca ma uit din nou la deschiderea anului scolar si nu stiu daca mai e vreun copil chiar si in clasa intai care sa nu aiba, sa nu stie sa umble pe computer, sa nu aiba un telefon legat la internet. Ori noi nu putem sa ramane cu manualele din urma cu 10, 15 ani doar pentru ca cei care le tiparesc au bani sa cumpere politicieni si mass-media. Imi pare rau, foarte rau de faptul ca au reusit sa blocheze clasa I, manualele de clasa I”, a afirmat Ponta care a adaugat ca ”o reforma atat de importanta era clar ca va avea opozitie”.

De asemenea, premierul a spus ca scoala romaneasca are nevoie de aceasta modernizare. Dupa participarea la deschiderea noului an scolar, la Colegiul ”Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu, Victor Ponta a predat autoritatilor gorjene microbuzele scolare repartizate judetului. ”Fiind aici am vrut sa particip la momentul la care primarii, o parte din primari au primit microbuzele scolare de care au atata nevoie, contractele pe care le-am semnat si care sunt tot pe educatie, sa vad inca odata stadiul foartor multe proiecte care exista in judetul Gorj. Si o sa spun un lucru sigur ca rauvoitorii o sa spuna ca sunt atatea proiecte in Gorj pentru ca este judetul premierului. Realitatea este ca aici avem deja zece ani aproape de cand exista o echipa care a lucrat impreuna. Presedinte de consiliu, primari, multi dintre primari sunt la al doilea, la al treilea, la al patrulea mandat, aceasta stabilitate si continuitate ne-a ajutat sa lucram la proiecte sa le ducem, sa le realizam, sa mergem cu altele mai departe, pe fonduri europene, pe fonduri nationale, nimic nu se poate face daca totul se schimba de pe o zi pe alta si daca energiile se pierd pentru batalii. Aici din fericire cam toata lumea a tras in directia corecta si in felul asta am reusit sa dezvoltam si proiectele de dezvoltare locala si ma bucur ca sunt atat de multe pentru fiecare localitate si proiecte mari de infrastructura si acelea dureaza si acelea sunt contestate si acelea derajeaza diverse interese, dar pornim centura”, a mai spus Victor Ponta, in conferinta de presa.

El a precizat ca va veni sa vada prima parte din centura ocolitoare a orasului, pana la Lainici, atunci cand aceasta va fi gata. Ponta a mai spus ca judetul Gorj este ”destul de izolat din punct de vedere geografic si depinde din punct de vedere economic de Complexul Energetic Oltenia”, pe care Guvernul l-a salvat in 2012 de la faliment. ”Un complex care din punctul meu de vedere si al Guvernului este un pilon fundamental in strategia noastra de independenta energetica. Vedeti ca in fiecare zi mai primim cate o veste de peste granita ca se mai reduce gazul, ca se mai intampla ceva, tocmai din acest motiv o independenta energetica care sa cuprinda alaturi de alte surse de energie, energia termo, care are aici Complexul Energetic Oltenia si sigur Complexul Hunedoara, plamanii sai principali, este esentiala”, a mai spus Ponta.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri