Remus Pricopie a afirmat la inaugurarea primei clase smart din Constanta ca in ultima perioada s-a investit mult in infrastructura scolara, acum fiind nevoie sa se investeasca in elevi si cadre didactice.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, aflat, marti, la inaugurarea primei clase Smart din Constanta, a spus ca in ultima perioada s-a investit destul de mult in infrastructura scolara, fiind timpul sa se investeasca si in elevi si in cadrele didactice, potrivit Mediafax.

Prezent, marti, la inaugurarea primei clase Smart din Constanta si cea de-a patra din tara, ministrul Educatiei Nationale a spus ca in ultima perioada s-a investit destul de mult in infrastructura scolara, fiind timpul sa se investeasca si in elevi si in cadrele didactice. ”O parte din investitiile in infrastructura scolara deja s-au facut, o parte urmeaza sa se faca - cladiri, in principal, toalete -, dar nu trebuie sa investim numai in infrastructura. Trebuie sa investim si in instrumentele de invatare, in elevi, in cadrele didactice. Cred ca maine (n.r. - miercuri) va fi pe agenda Guvernului o ordonanta prin care se vor aloca 150 de euro pentru fiecare cadru didactic pentru dezvoltare profesionala (cumpararea de carti si alte materiale didactice sau participararea la programe de formare profesionala -n.r.)”, a precizat Remus Pricopie.

Pe de alta parte, Pricopie a spus ca urmeaza sa fie finalizat un document prin care naveta pe care o fac elevii si dascalii pentru a ajunge la unitatile de invatamant ar urma sa fie decontata, cel putin partial, fiind folosite pentru aceasta fonduri structurale.
”In saptamanile urmatoare vom finaliza un document prin care naveta elevilor si naveta cadrelor didactice sa fie cel putin partial decontata din fonduri structurale”, a afirmat Remus Pricopie. El participat, marti, la Colegiul National ”Mircea cel Batran” din Constanta, la inaugurarea celei de-a patra clase ”Smart” din tara, spunand ca, ”oricat de greu ar putea sa para, digitalizarea scolilor se va intampla”. ”Oricat de greu ar putea sa para, digitalizarea scolilor se va intampla. Oricum nu avem prea multe optiuni: daca nu o facem noi, vor veni elevii peste noi cu telefonele mobile, cu tabletele, cu lectiile de pe internet. Este un pas pe care il vom face in acest an scolar, inclusiv cu clasele intai si a doua. Este bine ca se discuta destul de intens despre digitalizare”, a spus Remus Pricopie.

”Smart Classroom” este un proiect dezvoltat de Samsung in parteneriat cu Ministerul Educatiei, care le ofera elevilor de liceu solutii digitale de invatare: table interactive cu multiple functii, tablete pentru fiecare elev, solutii de soft si continut interactiv digital. Astfel, o sala de curs a Colegiului National ”Mircea cel Batran” din Constanta a fost echipata in totalitate cu suport hardware si software, respectiv cu tablete Samsung, tabla interactiva, imprimanta multifunctionala conectata prin wireless. De asemenea, elevii claselor a XI-a si a XII-a vor avea acces la continut digital adaptat programei scolare, prin doua cursuri: ”Succesul profesional”si ”Comunicarea in mediul online”, dezvoltate in parteneriat cu Junior Achievement si Institutul de Stiinte ale Educatiei. Platforma, dedicata profesorilor si elevilor, faciliteaza urmarea si predarea de cursuri interactive la clasa sau acasa. Practic, profesorii pot dezvolta lectii interactive si pot crea clase virtuale pentru a face procesul de invatare mai atractiv.

Sursa foto: Facebook/ Remus Pricopie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri