Ilie Sarbu, vicepresedintele SIE, a declarat ca niciunul dintre candidatii la prezidentiale nu este ofiter acoperit.

Vicepresedintele Comisiei de control SIE, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca serviciul a transmis comisiei, sub semnatura directorului Teodor Melescanu, un document din care reiese ca nu exista niciun candidat la prezidentiale, ministru sau parlamentar care sa fie ofiter acoperit. ”A avut loc sedinta Comisiei de control si supraveghere a SIE. Am primit un material din partea serviciului semnat de ministrul Melescanu prin care ni se comunica ca nu exista niciun fel de situatie in care un candidat, ministru, parlamentar sa fie ofiter acoperit”, a spus Sarbu, potrivit Mediafax.

Intrebat daca documentul transmis de SIE comisiei parlamentare de control atesta faptul ca nu exista un ofiter acoperit in acest moment sau ca nu ar fi existat in trecut, Sarbu a precizat ca acest fapt este fara relevanta. ”Nu e relevant asta. Pe noi ne intereseaza doar ceea ce s-a spus”, a precizat Sarbu. El a aratat ca ar trebui ca si SRI sa se autosesizeze si sa transmita comisiei de control al SRI un document privind acest subiect.
”Acum, eu nu le dau sfaturi. Fiecare serviciu si fiecare comisie lucreaza dupa un program pe care si-l stabilesc. Dar in mod firesc probabil ca ar trebui si dansii (sa transmita documentatia necesara comisiei parlamentare - n.r.) ca sa se incheie acest circ care s-a creat artificial si care nu face niciun fel de serviciu Romaniei”, a spus Sarbu.

Presedintele Basescu a declarat recent, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie "avand doua butoane". Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidatilor la prezidentiale”, despre care a facut referire in trecut, Traian Basescu a spus ca toate afirmatiile pe care le-a facut pe aceasta tema au ramas valabile. ”Inca mai cred ca au timp candidatii, inainte de a-si depune candidaturile, sa spuna public, isi completeze CV-ul, daca au fost cumva sau nu ofiteri acoperiti", a spus Traian Basescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.

Intrebat daca va spune el cine nu si-a completat CV-ul, in cazul in care candidatii nu o vor face, presedintele Basescu a raspuns: ”Da, pentru ca am obligatia sa o spun, am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa isi faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, ofiterii descoperi, etc., dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi”. Presedintele a adaugat ca nu spune nimeni ca trebuie ca acel serviciu sa faca publica aceasta informatie, pentru ca nu are voie prin lege, dar candidatul are obligatia sa o faca. Intrebat daca, dintre actualii candidati la Presedintie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse in CV, Traian Basescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect sa te duci intr-o asemenea functie avand doua butoane”, a completat seful statului.

”Voi fi in masura sa va aduc probe, ce inseamna acest dublu buton”, a mai spus Basescu, precizand ca ar fi ”necinstit din partea sa sa nu o faca”. ACL a depus, marti, la conducerea Camerei Deputatilor solicitarea, semnata de 109 deputati ai PDL si PNL, privind constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a lamuri informatia lansata de catre seful statului potrivit careia printre candidatii la Presedintie ar fi un ofiter acoperit.

Sursa foto: Captura foto: SIE.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri