Fostul lider PNL Crin Antonescu afirma ca vor fi unii "suficient de prosti" incat sa ia in serios declaratiile presedintelui Traian Basescu referitor la candidatul ofiter acoperit, precizand totodata ca, daca seful statului chiar are ceva de spus, ar trebui sa o faca, pentru ca altfel este doar un circ.

”In legatura cu Traian Basescu, toate lucrurile s-au spus, cel putin din partea mea. Atata vreme cat, dupa zece ani, noi mai putem sa luam in serios un presedinte care vine si spune sau il acuza pe acoperitul acel ipotetic ca nu si-a trecut in CV calitatea de ofiter acoperit inseamna ca in continuare ne ia de prosti. Si probabil ca pana isi va termina mandatul, in continuare, unii dintre noi vor fi suficient de prosti incat sa il ia in considerare pe domnul Basescu”, scrie Crin Antonescu pe pagina sa de Facebook.

Antonescu sustine ca, ”daca Traian Basescu are ceva de spus, ar trebui sa spuna, daca nu, este un circ prin care incearca sa participe la aceasta campanie electorala si probabil vor mai urma asemenea scheme”, informeaza Mediafax. Presedintele Basescu a declarat ca va da amanunte despre ”ofiterul acoperit” de fata cu toata presa, precizand ca nu are nicio informatie de la serviciile secrete si ca, daca, totusi, ”printre candidati exista un domn care a avut in trecutul lui un astfel de lucru, acest lucru trebuie recunoscut”.

Presedintele a spus, raspunzand unei intrebari privind declaratia vicepresedintelui Comisiei de control SIE, Ilie Sarbu, potrivit careia Serviciul a comunicat ca nu e niciun candidat la prezidentiale care sa fie ofiter acoperit, ca raspunsul lui Ilie Sarbu ”acopera doar o jumatate” din ceea ce el a declarat legat de acest subiect.

”Eu cred ca ar fi foarte bine sa stim exact ce am declarat eu, pentru ca raspunsul domnului Sarbu acopera doar o jumatate din ceea ce eu am declarat. Eu am spus ca este un fost ofiter acoperit sau un ofiter acoperit, pentru ca, atunci cand stii despre cineva ca a fost ofiter acoperit, nu stii si cand i-a incetat mandatul si acesta este un lucru pe care trebuie sa il afli inainte de a fi candidat la Presedintie. Cetateanul sa stie ca are un presedinte care nu are nimic de ascuns”, a spus Basescu, la TVR1. El a sustinut ca ”Ilie Sarbu a mintit prin omisiune”.

”Domnul Sarbu a mintit prin omisiune astazi, si nu numai asazi. Dansul este intr-o lunga campanie, de cand am facut aceasta afirmatie la un post de televiziune, nu conteneste sa isi aduca aminte ca nu exista ofiter acoperit. In familia dansului, vrea sa spuna. Da' dosarul lui Basescu... Frate, dar imi cautati dosarul de 25 de ani. Nu este. Ce v-am spus ca este, aia s-a gasit la SRI, rapoartele de voiaj, nu altceva”, a mai aratat Basescu.

Intrebat daca va face si alte completari la aceasta afirmatie privind ofiterul acoperit, presedintele Basescu a spus ca nu va face acest lucru acum. ”Nu as veni in acest moment, am si eu o oarecare planificare, vreau sa fie un moment in care sa aiba acces toata presa, cand voi spune un lucru sau altul”, a precizat Basescu. Seful statului a tinut sa mentioneze ca ceea ce este cert, pentru ca a vazut foarte multe speculatii, este: ”sa nu se astepte nimeni ca va fi un document al serviciilor secrete”.

”Nu poate fi asa ceva, daca as fi primit informatia scris de la SIE, spre exemplu, care i-a spus domnului Sarbu ca nu exista ofiter acoperit printre candidati (...) Problema pe care am ridicat-o este daca a fost un ofiter acoperit. Eu sunt convins ca o astfel de afirmatie nu face rau nimanui, o astfel de recunoastere, daca va fi. Problema este alta, un fost ofiter acoperit nu poate sa fie linistit, indiferent ce alta functie are”, a mai explicat Basescu. Potrivit lui Basescu, ”daca ai ceva, cand vorbim de presedintele Romaniei, CV-ul tau trebuie sa fie complet si electoratul sa stie cine este cel care” candideaza.

Sunt sef de stat si stiu ce inseamna secretul de stat.

Presedintele a adaugat: ”Ar putea sa fie niste probleme, daca ai fost cumva intr-o situatie de incompatibilitate, spre exemplu sa fi fost angajat in justitie, la acea vreme. Toti fac trimitere la legea 303/2004, care a stabilit niste incompatibilitati, pentru judecatori si procurori, politicieni, membri ai Guvernului, dar legea 92/1992, la doi ani de la Revolutie, avea o prevedere expresa, pentru procurori si judecatori, ca nu pot fi ofiteri acoperiti”.

Train Basescu a tinut sa repete ca nu a primit "un astfel de document, cu nume si prenume, de la vreun serviciu de informatii al Romaniei", in care sa i se spuna ca a fost sau este ofiter acoperit un membru al guvernului. ”Daca s-ar fi intamplat acest lucru, eu ar fi trebuit sa tac. Sunt sef de stat si stiu ce inseamna secretul de stat”, a adaugat Basescu.

El a afirmat ca ”discutam de o perioada de dupa 1990”. ”Daca, totusi, printre candidati exista un domn care a avut in trecutul lui un astfel de lucru care, repet, nu este nimic rusinos, mai ales ca vorbim despre o perioada de dupa 1990, dar acest lucru trebuie recunoscut”.

Traian Basescu a aratat ca a dorit sa faca niste precizari: ”Nu discutam despre recunoasterea de catre vreun serviciu de informatii a acestei stari de fapt, pentru ca, repet, daca ar fi existat asa ceva, eu nu as fi deschis niciodata subiectul, nu aveam voie. Cat timp nu a existat, am voie, nu divulg un secret de stat, ci exprim un punct de vedere".

Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri