Optsprezece primari PNL, intre care cel din Ramnicu Sarat, si sase edili PDL au trecut la PSD, decizia fiind luata dupa o intalnire cu liderul PSD Buzau, Constantin Boscodeala, si cu seful Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, care tocmai s-a inscris in PSD dupa ce a fost membru PNL circa 20 ani.

Potrivit unor surse politice, mai multi primari si viceprimari din judetul Buzau, de la PNL si PDL, au semnat, joi, adeziunea la PSD, in urma unor discutii, intr-o sala a Consiliului Judetean, cu presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, si cu seful CJ, Cristi Bigiu. Conform surselor citate, au trecut la PSD 18 primari liberali intre care cel din Ramnicu Sarat, Viorel Holban, dar si cei din Pogoanele, Patarlagele, Grebanu, Naeni, Panatau, Vernesti, Cochirleanca. Si doi viceprimari PNL, din Ramnicu Sarat si Cernatesti, s-au alaturat social-democratilor.

De asemenea, sase primari democrat-liberali din Pietroasele, Odaile, Luciu, Largu, Bozioru si Pardosi s-au inscris in PSD. Totodata, conform surselor citate, si-ar fi manifestat intentia de a se inscrie in PSD si primarii liberali din Buda si Braesti.

Presedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru, a confirmat, joi, ca seful Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, vicepresedinte al filialei liberale, a parasit partidul si "a batut palma cu PSD", el apreciind ca astfel Bigiu a cedat presiunilor si promisiunilor social-democratilor.

In urma cu o saptamana, surse din PNL spuneau ca plecarea lui Cristi Bigiu din partid este aproape certa si ca negocierile acestuia cu liderii social-democrati sunt avansate.

Cristinel Bigiu si-a inceput cariera politica in PNL in anii '90, fiind pe atunci sef al Tineretului National Liberal. La alegerile din anul 2004, el a fost ales, pe listele PNL, consilier judetean si vicepresedinte al Consiliului Judetean Buzau, iar un an mai tarziu, in guvernarea Tariceanu, a fost numit prefect de Buzau. In anul 2007, Bigiu a fost numit sef al ANRSC, iar in anul 2008 a candidat la parlamentare, obtinand un mandat de senator din partea PNL. In anul 2012, Cristi Bigiu a fost desemnat candidatul USL pentru presedintia Consiliului Judetean Buzau, dupa luni intregi de scandal cu social-democratii, care l-au sustinut pe Victor Mocanu. In cele din urma, Mocanu a candidat ca independent, fiind sustinut de presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, iar Bigiu a candidat pe listele USL, adjudecandu-si mandatul de presedinte al CJ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri