Curtea Constitutionala a respins contestatiile fata de candidaturile lui Victor Ponta si Monica Macovei la alegerile prezidentiale, iar alte patru contestatii, in cazul lui Iohannis, Tariceanu si Macovei, urmeaza sa fie solutionate.

Cele doua contestatii privind candidaturile lui Ponta si Macovei au fost depuse luni la Curtea Constitutionala, in nume propriu, de doua persoane. Surse din Curtea Constitutionala au mai declarat ca alte patru contestatii au fost inregistrate marti, acestea vizand candidaturile la alegerile prezidentiale ale lui Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, conform Mediafax.

Potrivit surselor citate, cele patru contestatii vor fi solutionate miercuri de judecatorii constitutionali. Termenul legal in care Curtea trebuie sa solutioneze astfel de contestatii este de 48 de ore de la inregistrarea lor. Curtea Constitutionala a judecat, duminica, alte doua contestatii fata de candidatura lui Ponta, ambele fiind respinse. Curtea a precizat ca deciziile de respingere a contestatiilor au fost luate cu unanimitate de voturi.

Potrivit CC, contestatiile solutionate duminica au fost depuse de Marin Duta si Robert Dragomirescu si au vizat "inregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la functia de Presedinte al Romaniei". Hotararile Curtii sunt definitive si se comunica Biroului Electoral Central. Inaintea dezbaterii contestatiilor, presedintele Curtii, Augustin Zegrean, declara ca nu-si aminteste ca vreo astfel de contestatie inaintata CC sa fi fost admisa, insa trebuie judecate toate. Zegrean arata ca o contestatie de acest fel inaintata CC trebuie dezbatuta chiar daca in ea nu sunt reclamate aspecte ce tin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Sursa foto: Shutterstock.com/Aprobare lege

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri