Fostul premier Emil Boc considera ca alegerile prezidentiale din acest an sunt mai interesante "ca niciodata”, tinand cont de numarul mare de candidati, 14, inscrisi in cursa electorala.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca niciodata nu au fost inscrisi 14 candidati pentru cea mai inalta functie in stat. "Alegerile prezidentiale din acest an sunt mai interesante ca niciodata, daca ne gandim, poate, si la numarul de candidati. Niciodata nu am avut 14 candidati la cea mai inalta functie in stat. Dintre care doi candidati sunt femei”, a spus Boc.

Intrebat cum comenteaza inscrierea in cursa prezidentiala a lui Teodor Melescanu, Boc a spus ca oricine are dreptul de a candida daca indeplineste conditiile legale. "Si pentru mine a fost o surpriza sa vad foarte multi candidati pe ultimii metri, dar daca au indeplinit conditiile legale, suntem in democratie, oricine are dreptul de a candida daca indeplineste conditiile legale”, a spus Emil Boc.

Un numar de 14 competitori si-au depus candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie la Biroul Electoral Central pana la data limita prevazuta de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00. Astfel, in cursa pentru alegerea Presedintelui Romaniei s-au inscris Victor Viorel Ponta (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianta Crestin-Liberala PNL-PDL), candidatii independenti Monica Luisa Macovei, Calin Popescu Tariceanu si Teodor Melescanu, Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara).

In termenul legal si-au mai depus la BEC dosarul de candidatura Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialista), William Branza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Partidul Prodemo) si candidatul independent Gheorghe Funar. Potrivit programului calendaristic aprobat de Guvern, Biroul Electoral Central urmeaza ca, in termen de cel mult 48 de ore de la depunerea candidaturilor, sa inregistreze sau sa respinga inregistrarea candidaturilor.

In cel mult 24 de ore de la inregistrarea sau respingerea inregistrarii candidaturilor de catre BEC, prin decizie, candidatii, partidele politice, aliantele politice sau electorale si alegatorii pot contesta inregistrarea sau respingerea inregistrarii candidaturilor. Contestatiile se fac in scris si se depun la Curtea Constitutionala. Ramanerea definitiva a candidaturilor si a semnelor electorale este prevazuta pentru cel mai tarziu la 28 septembrie.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri