Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, declara ca o decizie privind capabilitatile ce vor fi puse la dispozitia fortelor internationale, in lupta impotriva Statului Islamic, va fi luata de autoritatile romane in urmatoarele zile, primul organism abilitat sa dezbata acest subiect fiind CSAT.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, vineri, presei, la Oarba de Mures, unde a fost prezent la comemorarea implinirii a 70 de ani de la batalia din aceasta localitate, ca o decizie privind capabilitatile ce vor fi puse la dispozitia fortelor internationale, in lupta impotriva Statului Islamic, va fi luata de autoritatile romane in urmatoarele zile, potrivit Mediafax.

Intrebat daca acest subiect va fi supus dezbaterii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Dusa a raspuns ca primul organism care este abilitat de lege in acest sens este CSAT. El a adaugat ca Romania este alaturi de partenerii sai din NATO si Uniunea Europeana si se alatura coalitiei de combatere a Statului Islamic. "Sigur ca la nivelul guvernamental si in functie de discutiile pe care le avem cu partenerii nostri vom stabili in ce consta ajutorul Romaniei. Noi deja am facut cateva precizari referitoare la capabilitatile de care dispune Romania pentru a sprijini lupta coalitiei internationale impotriva Statului Islamic. Eu am precizat ca am pus la dispozitie capabilitatile pe care Romania le are in lupta impotriva acestui fenomen care duce la uciderea de oameni, lupta impotriva terorismului. Sigur, va fi ajutor umanitar, dar vor fi si capabilitati care vor fi puse la dispozitia fortelor internationale in vederea combaterii si luptei impotriva Statului Islamic”, a afirmat Dusa.

Ministrul Mircea Dusa a participat la ceremonia militara si religioasa de depuneri de coroane de flori organizata la Cimitirul eroilor romani de la Oarba de Mures, in memoria militarilor romani care si-au pierdut viata, in urma cu 70 de ani, pentru eliberarea teritoriului national. Romania va participa la coalitia internationala de combatere a organizatiei teroriste Statul Islamic, dar nu cu militari, ci cu sprijin logistic, operational si umanitar, a anuntat joi seara premierul Victor Ponta. El a precizat, la postul public de televiziune, ca s-a consultat in acest sens cu ministrii romani de Aparare si Externe. "In ceea ce priveste coalitia internationala de combatere a organizatiei teroriste Statul Islamic, am anuntat foarte clar, dupa ce m-am sfatuit cu ministrul Apararii, cu ministrul de Externe, ca Romania va participa la aceasta coalitie, nu cu trupe de teren, cu militari in teren, dar cu tot ce inseamna sprijin logistic, operational si umanitar", a spus Ponta, aflat in Statele Unite ale Americii pentru Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite.

Citeste si:
SUA isi retrag trupele din Siria. Documentul oficial a fost semnat
SUA isi retrag trupele din...

Sursa foto: Shutterstock.com/Jihad

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Gruparea Stat Islamic a fost eliminata complet in Siria