Klaus Iohannis a declarat, in discursul de lansare a candidaturii, ca viziunea sa, ca presedinte, este "Romania lucrului bine facut", precizand ca isi provoaca toti contracandidatii la o dezbatere serioasa.

"Marturisesc, nu e usor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gandit ca voi fi aici, nici in urma cu 30 de ani, cand am inceput sa predau ca profesor, nici in urma cu 14 ani, cand am devenit primar. Nu m-am gandit ca eu, un profesor de liceu, cu nume de neamt, dintr-un oras din centrul tarii, voi fi astazi in fata a zeci de mii de oameni entuziasti, vorbind in numele a milioane de sustinatori, cu o viziune pentru Romania. Democratia si libertatea au facut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetatenii acestei tari, cu generozitatea voastra, cu deschiderea voastra, voi ati facut acest lucru posibil. Este o onoare si o mare responsabilitate. Pornesc in aceasta batalie pentru Presedintia Romaniei cu incredere si convingere", a afirmat Iohannis in fata sustinatorilor prezenti la mitingul ACL din Piata Victoriei, arata Mediafax.

El a mai spus ca este "un om al faptelor, nu al vorbelor goale", "un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului si spectacolului", "un om care construieste, nu care distruge".

Iohannis condamna "buzunarele de partid"

"Viziunea mea, ca presedinte al Romaniei, poate fi spusa simplu, dar cuprinzator: Romania lucrului bine facut! (...) Eu va spun cu toata convingerea: in Romania se poate! Am intrat in competitia prezidentiala cu acest gand: sa facem din Romania o tara care stie ce vrea si care poate ceea ce vrea! O Romanie a lucrului bine facut!", a continuat el.

El s-a referit in acest sens la "o tara care merge inainte pe drumul ei european si euroatlantic", "care isi pune banii sa produca dezvoltare economica, locuri de munca bine platite, si nu ii pierde in cateva buzunare de partid", "care incurajeaza initiativa, si nu o sufoca prin taxe si impozite fara noima", "care gaseste solutii durabile la sistemul de pensii, nu una care se imprumuta an de an pentru a le plati", "care investeste in oameni, in educatia lor, care isi tine acasa specialistii din economie, din cercetare, din sanatate, pretuindu-le pregatirea si munca", "o tara in care oamenii nu mor cu zile pentru ca sistemul de sanatate e bolnav", "o tara care nu isi vinde resursele pe bani marunti", "o tara in care progresul natiunii si al fiecarei familii este masurabil de la an la an, in care speranta de viata creste si oamenii spun cu drag acasa". Iohannis a mai spus ca ii provoaca pe contracandidatii sai la o dezbatere "serioasa".

Citeste si:
Reactii dupa amanarea examenului de rezidentiat 2019
Reactii dupa amanarea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis si-a lansat autobiografia in prima zi de campanie