Senatorul PNL Cristian Bodea a depus, luni, o initiativa legislativa numita ”Legea tacerii”, cu articole care au prevederi de tipul "premierul este statul", "ordonantele de urgenta sunt mai presus de lege" sau "ministrul este mai presus de parlamentar", cu scopul de a trage un semnal de alarma.

Legea initiata de senatorul PNL prevede, in forma inregistrata luni la Biroul Permanent al Senatului, ca premierul si Guvernul devin principala putere a statului. Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”.

Urmatoarele articole sunt in aceeasi nota: ”Ministrul stie mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!”; ”Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!”; ”Parlamentarul are obligatia sa ridice mana. Si dreptul sa taca!”. Ministerul pentru relatia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului, parlamentarii nu pot initia proiecte legislative fara a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului, acesta avand si dreptul de a scoate orice parlamentar recalcitrant din sala de plen, sunt alte prevederi cuprinse in proiectul depus de senatorul liberal la Biroul Permanent, potrivit Mediafax.

Celelalte articole stabilesc ca: ”Guvernul conduce numai prin Ordonante de Urgenta. Fara numar!”; ”Ordonantele de Urgenta sunt mai presus de lege. Mult mai sus!” si ”Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanta de Urgenta”. Expunerea de motive a initiativei legislative mentioneaza: ”Pentru ca asa doreste domnul Ponta!”.

”Am vrut sa protestez si sa trag un semnal de alarma fata de disctatura guvernamentala pe care tine domnul Ponta sa o impuna in continuare. Practic, acestea sunt ideile pe care le are domnul Ponta in cap, impreuna cu Ilie Sarbu si cu domnul Zgonea. E clar, dupa cum se comporta si dupa cum trateaza Parlamentul. Altfel, nu ar conduce tara prin ordonante de urgenta si nu ar respinge absolut tot ce se face in Parlament”, a declarat Bodea, solicitat sa-si explice gestul depunerii acestei initiative legislative.

Intrebat daca initiativa al carei autor este o va si vota, senatorul a raspuns: ”Nu cred ca va ajunge la vot. Dar nu, nu o voi vota. O vor vota pesedistii”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri