Audierea comisarului desemnat pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a inceput, miercuri, in jurul orei 10.00, actualul europarlamentar urmand sa raspunda la intrebarile colegilor sale timp de trei ore.

La inceputul audierilor, Corina Cretu va avea o interventie, de cel mult 15 minute, in care isi va prezenta prioritatile. Dupa aceasta interventie vor urma aproximativ 47 de intrebari din partea membrilor Comisiei REGI a Parlamentului European. La final, Corina Cretu mai are la dispozitie 5 minute pentru concluzii, potrivit Mediafax.

Inainte de audierea de miercuri, comisarul desemnat pentru Politica Regionala a raspuns la intrebarile scrise ale eurodeputatilor, asigurandu-i ca va evita orice situatie care sa-i puna la indoiala independenta sau impartialitatea, dand totodata asigurari ca va transpune in practica obiectivele politicii de coeziune. Europarlamentarii au trimis tuturor celor 28 de comisari desemnati un set de intrebari, la care acestia au raspuns in scris pana vineri. Unele intrebari au fost comune pentru cei 28, vizand competentele generale, angajamentul european si independenta personala sau colaborarea dintre Comisie si Parlament, in timp ce altele s-au referit la chestiuni specifice fiecarui portofoliu, potrivit intrebarilor si raspunsurilor publicate, luni, pe site-ul PE.

In ceea ce priveste competentele generale si motivatia, Corina Cretu a precizat ca in ultimii 14 ani s-a ocupat de chestiuni europene, iar aceasta experienta a ajutat-o sa dobandeasca "o buna cunoastere" a institutiilor europene si a metodelor lor de lucru. "In calitate de economist si datorita experientei mele politice atat in tara mea, cat si in Parlamentul European sunt convinsa ca Politica Regionala a UE este un instrument puternic pentru crearea de crestere economica, locuri de munca si pentru promovarea integrarii grupurilor dezavantajate, in special, dar nu numai, in regiunile cele mai putin dezvoltate", se arata in raspunsul europarlamentarului roman.

Corina Cretu le-a transmis actualilor colegi europarlamentari ca va actiona in directia implementarii agendei strategice a Comisiei Juncker, astfel incat fondurile Politicii de Coeziune sa aiba "o contributie substantiala" la crearea de locuri de munca, investitii si crestere economica. In ceea ce priveste independenta sa, Corina Cretu a precizat ca este "pe deplin constienta" de obligatiile comisarilor prevazute in tratate si ca se angajeaza ferm sa respecte "cele mai inalte standarde etice". "Va asigur ca voi evita orice pozitie sau situatie care sa-mi puna la indoiala independenta, impartialitatea si disponibilitatea fata de Comisie si il voi informa pe presedintele ales de orice situatie care ar putea implica un conflict de interese in exercitarea obligatiilor mele oficiale", afirma Cretu. Totodata, ea precizeaza ca va furniza Parlamentului European informatiile si documentele relevante si ca se va asigura ca Executivul european va lua in considerare rezolutiile parlamentare si cererile, in decurs de 3 luni de la adoptarea sau formularea lor. Audierile comisarilor desemnati in cadrul comisiilor PE au inceput luni dupa-amiaza si se vor incheia pe 7 octombrie.

Sursa foto: Facebook/Corina Cretu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri