Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in vizita pe care o va efectua in Ucraina se va intalni si cu presedintele Petro Porosenko si va participa, impreuna cu premierul moldovean Iurie Leanca si cu cel ucrainean Arseni Iateniuk, la o trilaterala Ucraina - Republica Moldova - Romania.

Premierul a precizat ca vizita are ca scop sustinerea eforturilor de dezvoltare democratica si integrare europeana ale Ucrainei si Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

"Va fi o prima intalnire de acest fel, Ucraina-Moldova-Romania, si vreau sa afirm inca o data rolul pe care Romania trebuie sa-l joace, de tara membra a Uniunii Europene si de tara stabila in regiune, tara care sustine in mod real si concret eforturile Moldovei, ale Ucrainei, de dezvoltare democratica si de integrare europeana", a spus Ponta. Surse oficiale au declarat, luni, ca premierul Victor Ponta va pleca la Kiev, in perioada imediat urmatoare, unde se va intalni cu omologul sau ucrainean, cu care va sustine declaratii comune de presa.

Premierul va exprima sprijinul Romaniei pentru apropierea Ucrainei de catre Uniunea Europeana, au aratat sursele. Ulterior, Ponta a declarat, intr-un interviu acordat CNN, ca va pleca la Kiev, dupa ce a fost si la Chisinau, deoarece Romania trebuie sa transmita statelor vecine, inclusiv Ucrainei, mesajul ca parcursul democratic, pro-european si atlantic este cel corect. Saptamana trecuta, in discursul sustinut in Adunarea Generala a ONU, Ponta a declarat ca Romania sustine principiul suveranitatii si al integritatii teritoriale al tuturor tarilor si respinge orice forma de presiune externa asupra statelor din estul Europei care au aspiratii de integrare europeana.

Citeste si:
Victor Ponta: Primesc sute de mesaje de la cei de la PSD
Victor Ponta: Primesc sute de...

Sursa foto: Gov.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Surse: Se pregateste un puci in PSD, Dancila ar putea fi inlaturata