Europarlamentarul britanic Bill Etheridge, de la Grupul Europa Libertatii si Democratiei Directe, a intrebat-o pe Corina Cretu cum poate justifica alegatorilor sai din regiunea West Midlands, confruntata cu multe probleme, cheltuirea banilor europeni pentru centre de fitness, potrivit Mediafax.

"Ne va fi foarte usor sa explicam celor din circumscriptia dumneavoastra faptul ca ei insisi au beneficiat de programe de reconversie profesionala in urma dezindustrializarii masive. Stiu ca este una dintre putinele regiuni din Marea Britanie care se incadreaza in cadrul regiunilor mai putin dezvoltate", a raspuns Corina Cretu. Ea a explicat ca aplicarea noului regulament prevede criterii si obiective precise privind distribuirea banilor, tocmai "pentru a preintampina aceasta risipa de fonduri".

"Sunt exemple, centre de fitness, terenuri de golf care au fost platite cu bani europeni in zone in care nu exista nici toalete publice, in zone in care e nevoie de locuri de munca si in care nu ne permitem luxul - sigur ca ne dorim cu totii sa mergem la centre de fitness - dar nu ne permitem luxul sa finantam din bani europeni aceste lucruri, pentru ca sunt nevoi mult mai mari ale milioanelor de oameni care sunt someri, ale milioanelor de oameni care au nevoie de acesti bani si din acest punct de vedere imi va face mare placere sa vin la dumneavoastra si sa incercam sa schimbam aceste prejudecati ale majoritatii celor din Marea Britanie, din pacate, in legatura cu cheltuirea banilor publici", a afirmat Cretu. Comisarul roman i-a mai spus europarlamentarului britanic, in aplauzele membrilor Comisiei REGI, ca banii europeni "se cheltuiesc pentru cetateni si pentru nevoile cetatenilor, inclusiv pentru multe regiuni din Marea Britanie".

Sursa foto: Facebook/Corina Cretu