Premierul Ponta a declarat ca presedintele Obama, impreuna cu Victoria Nuland au o pozitie publica extrem de critica fata de ceea ce se intampla in Ungaria.

Presedintele SUA, Barack Obama, si subsecretarul de stat american Victoria Nuland au o pozitie publica deja extrem de critica fata de ceea ce se intampla in Ungaria, a declarat premierul Ponta, intrebat despre afirmatiile lui Nuland privind ignorarea valorilor democratice si protejarea coruptilor.

"Cred ca si presedintele Barack Obama, si doamna subsecretar Nuland au o pozitie publica deja extrem de critica vis-a-vis de ceea ce se intampla in tara vecina, fata de Ungaria, si cred ca dumneavoastra azi, fiind chiar in Romania si chiar la Bucuresti, daca nu ma insel, domnul Orban, aveti ocazia sa-l intrebati. Eu, ca prim-ministru al Romaniei, nu vreau sau nu pot sa comentez in public uitandu-ma peste granita la altii", a raspuns Ponta la solicitarea presei de a comenta declaratia subsecretarului de stat american Victoria Nuland.

Si purtatorul de cuvant al PSD; Dan Sova, sustine intr-un comunicat de presa ca subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, "s-a referit, in mod evident, la situatia din Ungaria, la actiunile lui Viktor Orban, prietenul lui Traian Basescu". Subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat, joi, liderii central-europeni care profita de apartenenta la UE si NATO dar ignora valorile democratice, oficialul american criticand si protejarea oficialilor corupti de urmarirea judiciara, fara a nominaliza explicit vreo tara. Zsolt Nemeth, seful Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, a declarat, joi, la Washington, ca raspuns la acuzatiile subsecretarului de stat Victoria Nuland, ca SUA ar trebui sa numeasca un ambasador la Budapesta care sa obtina informatii corecte despre Ungaria, avand in vedere ca postul de ambasador este vacant de doi ani. Premierul Ungariei, Viktor Orban, se afla in Romania si participa, vineri, la inaugurarea noii cladiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va functiona o scoala profesionala.

Citeste si:
Mihai Tudose ii cere lui Ponta sa demisioneze de la sefia Pro Romania
Mihai Tudose ii cere lui...

Sursa foto: Gov.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Daniel Constantin si-a anuntat demisia din Pro Romania