Sase absolventi de drept, doi economisti, doi ingineri, un profesor de fizica si unul de filozofie, un sociolog si un politolog au intrat in competitia pentru prezidentialele din noiembrie. Cum arata declaratiile de interese si meseriile candidatilor la Presedintie.

Astfel, sunt absolventi ai Facultatii de Drept Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Elena Udrea (PMP), William Brinza (Partidul Ecologist Roman) Mircea Amaritei (Partidul Prodemo), precum si candidatii independenti Teodor Melescanu si Monica Macovei. Klaus Iohannis (ACL) si Kelemen Hunor (UDMR) sunt profesori, de fizica si, respectiv, de filozofie, potrivit Mediafax.

Pe buletinul de vot vor figura doi ingineri: Calin Popescu Tariceanu (independent) si Dan Diaconescu (PPDD). De asemenea, la prezidentiale candideaza doi economisti: Gheorghe Funar (independent) si Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialista). Corneliu Vadim Tudor (PRM) declara ca este sociolog, iar Szilagyi Zsolt (PPMT) se prezinta ca politolog.

Potrivit declatiilor de interese depuse la Biroul Electoral Central, majoritatea candidatilor sunt membri ai unor asociatii si fundatii, sau sunt asociati ori actionari la diverse societati comerciale.

Victor Ponta, nascut in 1972, casatorit, mentioneaza in declaratia de interese ca este membru fondator al Asocietiei pentru Promovarea Tinerilor, al APPSDTR, al Asociatiei ”Pro Baschet Energia Rovinari”, al Asociatiei de Drept International si Relatii Internationale si al Lex Euro Partners.

Klaus Iohannis, nascut in 1959, casatorit, este presedinte al Asociatiei de prietenie Sibiu-Landshut si a Asociatiei Adi Apa Sibiu si membru al Forumului Democrat German, al Asociatiei FC Sibiu, al Clubului Liona Sibiu si al Asociatiei Adi Eco Sibiu.

Elena Udrea, nascuta in 1973, necasatorita, avand un masterat in Securitate si Aparare Nationala, este asociat unic la Agro Green Nana si asociat la alte firme: Bai Boghis SRL, Tim Rail Cargo SRL si Rail Operator Cereal SRL. Este fondator al fundatiei Proeuropa si presedinte al Partidului Miscarea Populara.

Kelemen Hunor, nascut in 1967, casatorit, cu studii superioare “de lunga durata”, este, potrivit propriei declaratii de interese, asociat la Medianet SRL si membru in consiliul de administratie al Fundatiei Academia Kos Karolz Akademia si membru al Uniunii Ziaristilor din Romania.

Dan Diaconescu, nascut in 1967, este director general al SC Oglinda Television, asociat la SC Dan Diaconescu LV Distribution SRL, SC El Salt&RCP 2000 SRL, SC Ocram Televiziune SRL, Sc Oglinda Press SRL, SC Oglinda Television SA si SC Preciziei Business Center SRL.

Teodor Melescanu, casatorit, doctor in drept international, profesor universitar si jurist este actionar al SC Romcer Bucuresti si al SC Matizol Ploiesti, membru in CA al Institului pentru Libera Initiativa si vicepresedinte al Fundatiei ”Nicolae Titulescu”.

Monica Macovei, nascuta in 1959, divortata, membru in Parlamentul European, de profesie avocat, este membru simpatizant al Apador-CH, membru fondator al Asociatiei Romane pentru Transparenta si al Asociatiei Eisenhower Romania, membru al Grupului de Dialog Social, membru onorific al Asociatiei 21 Decembrie 1989, membru al Academia European Yuste, Real Monasterio de Yuste, Cuacos de Yuste (Caceres), Extremadura (Spania) si al European Council on Foreign Relations Berlin (Germania).

Potrivit propriei declaratii de interese, aceasta este membru in Board of Trustees al Universitatii Central Europene (Budapesta) si al Platformei pentru Memorie si Constiinta Europeana (Praga), membru in Senatul Societatii Academice Romane si membru al board-ului editorial a ”Th Parliament Magazine”, Bruxelles.

Candidatul Constantin Rotaru, nascut in 1955, casatorit, doctor in economie, este admistrator unic la societatea Rotarexim SA, actionar la Rotarexim SA, la Rothari SRL si la Capero SRL.

William Brinza, nascut in 1972, necasatorit, doctor in drept si avocat mentioneaza ca este asociat la CH Fashion Design Romania, in curs de cesionare a partilor.

Corneliu Vadim Tudor, nascut in 1949, casatorit, absolvent al Facultatii de Filozofie, de profesie sociolog, avand ocupatia de scriitor, este asociat la SC Editura Romania Mare si SC Editura Tricolorul si presedinte al Fundatiei Romania Mare.

Mirel Mircea Amaritei (Partidul Prodemo), nascut 1970, casatorit, avand studii superioare in drept, este presedinte al Asociatiei Prodemo si presedinte al Institutului de Cercetare Studii Comportamentale si Biometrie.

Zsolt Szilagyi, nascut in 1968, casatorit, asistent la Parlamentul European, este, potrivit declaratie de avere, asociat unic la SSC Pont SRL si asociat la SC Europart SRL, fondator al Fundatiei Partitipatio, al Fundatiei Pro Universitate Partium, al Asociatiei Rakoczi Szovetseg, al Fundatiei Sapientia Varadiensis. Acesta este administrator al Pont SRL si al Europart SRL, precum si membru fondator al Asociatiei EPAS, al Fundatiei Erdelyi Magyar Nemzeti Tanacsert Alapitvany si al Platform of European Memory and Conscience, dar si vicepresedinte al PPMT.

Candidatul Gheorghe Funar, nascut 1949, casatorit, absolvent al Facultatii de Studii Economice Cluj Napoca, este doctor in economie si economist pensionar.

Declaratiile de avere ale prezidentiabililor au fost si ele depuse la Biroul Electoral Central.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri