Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, candidat la prezidentiale, a declarat ca prin vacanta electorala a parlamentarilor se face o economie la cheltuielile de deplasare, al afirmand si ca ”Parlamentul nu este fabrica de legi”.

”Stiu ca exista o atitudine critica din partea opiniei publice, vreau insa sa vorbesc foarte sincer. Prefer o atitudine de acest gen decat ipocrizia legata de ideea ca trebuie Parlamentul sa functioneze si sa dea cat mai multe legi. Parlamentul nu este fabrica de legi. Un parlament nu se evalueaza dupa cate legi a votat, ci dupa calitatea lor. Decat sa hotaram sa facem lucrari in plen si sa constatam dupa aceea din motive obiective ca toti sunt plecati in campanie electorala, si din partea majoritatii, si din partea opozitiei - subliniez - si sa suspendam lucrarile, dar sigur sa trebuiasca sa facem cheltuieli inutile cu deplasarile si cu functionarea restului componentelor, prefer sa avem aceasta atitudine corecta si sa nu se ascundem, as spune dupa deget, in timpul campaniei electorale”, a spus Tariceanu.

Presedintele Senatului a afirmat ca ”parlamentarii sunt vectorii cei mai importanti de comunicare ai partidelor”. In ceea ce priveste solicitarile adresate Senatului pentru incuviintarea urmaririi penale pentru doi senatori PSD, fosti ministri, Tariceanu a spus: ”Dosarele contin un raport voluminos si peste o mie de pagini de copii ale documentelor facute de procuratura. Ele au fost cu maxima promptitudine trimise Comsiei juridice (...) A fost dat un termen de 15 zile. In momentul in care Comisia isi termina treaba, ea sigur ca intocmeste un raport care trebuie sa ajunga la cunostinta membrilor Senatului si sigur ca, imediat ce vom primi acest raport, vom pune in miscare mecanismul prevazut de Regulament si de lege. Nu sta nimeni sa incerce sa taraganeze aceasta procedura”.

El a fost intrebat daca documentele transmise Comisiei juridice nu puteau fi consultate intr-o saptamana, si nu in doua. ”Nu cred ca se putea face intr-o saptamana. Faceti o socoteala, sunt 70 si ceva de pagini ale raportului si peste 1.000 de pagini de documente. Daca dumneavoastra considerati ca se pot parcurge in mod serios, sigur ca se poate transforma Senatul si intr-un fel de... eu stiu, hai sa-i zicem, statie intermediara de trecere a documentelor”, a mai declarat presedintele Senatului. Incepand de luni, senatorii au activitate in circumscriptii, pentru campania electorala.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri