Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a facut o sesizare la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pentru faptul cetatenii din sectorul lui nu au avut apa calda in ultimele zile. Situatia a creat probleme bucurestenilor, pentru ca ei sunt nevoiti acum sa plateasca apa rece care a venit pe teava pentru apa calda.

Piedone a facut sesizarea dupa ce mai multe asociatii de proprietari din sectorul pe care il administreaza nu au avut apa calda mai multe zile la rand, desi au facturile achitate la zi, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul primariei.

"Contractul incheiat intre asociatiile de proprietari si RADET stipuleaza faptul ca temperatura de livrare a apei calde catre populatie la intrarea in imobil trebuie sa se incadreze intre 55̊ de grade si 60 de grade Celsius. Ori, zile in sir, cetatenii Sectorului 4 au primit la robinet apa cu mult sub aceasta temperatura! Iar ceea ce este mai grav decat faptul ca acestor oameni li s-a refuzat dreptul la o viata in conditii decente si civilizate, desi au facturile achitate la zi, este modalitatea de facturare! Si aceasta, deoarece, pentru toata perioada in care RADET a incalcat clauzele contractuale care prevad o anumita temperatura de livrare a apei, in baza a ceea ce au inregistrat apometrele, locuitorii Sectorului 4 vor trebui sa plateasca facturile ca si cum ar fi consumat apa calda", a scris Cristian Popescu Piedone in sesizarea transmisa ANPC.

Bucurestenii din sectoarele 2,3, 4 si 5 au ramas fara apa calda, pentru ca, incepand de marti, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata Electrocentrale Bucuresti (Elcen), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, Distrigaz anuntand sambata ca a reluat furnizarea la parametri normali, scrie Mediafax.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2,3,4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre Elcen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri