Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat despre problema apei calde din Bucuresti, ca actiunea Distrigaz de reducere a presiunii la gaze este "fortata de diverse interese", si ca, in opinia lui, "se simte un vant liberal" inclusiv in decizii ale celor de la GDF Suez.

Intr-o declaratie de presa facuta luni, dupa ce bucurestenii sectoarelor 2, 3, 4 si 5 nu au avut apa calda mai multe zile la rand, edilul a tinut sa sublinieze ca respinge "orice presiune facuta, ca este de la GDF Suez sau de la Elcen". Oprescu a mai spus ca deciziile in urma carora a aparut aceasta problema au fost luate "in contextul in care suntem in campanie electorala pentru alegerea presedintelui" si ca in acestea "se simte un vant liberal", potrivit Mediafax.

"Consider ca actiunea Distrigaz Sud Retele este fortata de diverse interese. Nu vreau sa nominalizez, dar se simte un vant liberal, atat in refuzul consilierilor generali PNL de a vota hotararea legata de fuziunea Radet-Elcen de saptamana trecuta, cat si in deciziile celor de la GDF Suez care, in loc sa stea la masa discutiilor, au redus direct - subliniez, direct - presiunea la gazele naturale. Ei au inceput sa o faca de joi (2 octombrie - n.r.), iar pe noi ne-au informat vineri dupa-amiaza", a afirmat primarul general. In acelasi context, Sorin Oprescu a reclamat si faptul ca Distrigaz Sud Retele nu a informat nici cetatenii inaintea de a reduce presiunea la gaze. "Astfel de decizii pun in pericol siguranta cetatenilor", a mai spus el. Edilul a adresat si o solicitare "celor care pot trage la raspundere aceste societati (Distrigaz si ELCEN - n.r.): sa vada foarte clar aceste contracte, care au fost incheiate cu ani in urma, pentru ca eu cred si sustin cu tarie ca aici se aplica clauza privind protectia consumatorilor in contractul de concesiune a serviciului de distribuire a gazelor".

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 nu au mai avut apa calda incepand din 2 octombrie. Elcen, furnizorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice, a explicat ca apa calda nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz. Radet a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre Elcen.
Incepand din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre Elcen, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sambata, Distrigaz a anuntat ca a reluat furnizarea la parametri normali. "Cresterea temperaturii se face gradual. In prezent, Elcen distribuie caldura la parametri optimi, dar intervine consumul la nivel local. Devine o chestiune de timp pana consumatorul final va avea acces la apa calda", a explicat Gabriel Ignat, directorul general al Elcen.
Reprezentantii Elcen declarau duminica dupa-amiaza ca apa calda va reveni la temperatura obisnuita, pana la ora 18.00, in toate sectoarele afectate din Capitala.

Elcen a precizat ca a acumulat datorii in valoare de peste 88 de milioane de lei catre Distrigaz, in timp ce are de recuperat de la Radet aproximativ 2,5 miliarde de lei, fara a mai calcula si penalitatile, pentru energia termica livrata si neplatita in perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014. Edilul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a formulat o sesizare la ANPC privind problema apei calde, in care sustine ca Radet a incalcat clauzele contractuale care prevad o anumita temperatura de livrare a apei, iar consumatorii vor fi nevoiti sa achite un serviciu de care nu au beneficiat.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri