Orban sesizeaza ANI in legatura cu declaratia de avere a lui Ponta

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, marti, in fata Agentiei Nationale de Integritate, ca premierul Victor Ponta si sotia sa, Daciana Sarbu nu ar fi declarat impreuna cele sapte case pe care le-ar detine, dupa ce a depus o sesizare in acest sens.

"Sesizez oficial incalcarea flagranta de catre prim-ministrul Victor Ponta a legislatiei privind integritatea in exercitarea functiei publice. Este vorba despre declaratia de avere depusa de Victor Ponta in care, din 2010, de la aparitia Legii 176/2010, omite in mod intentionat sa treaca bunurile sotiei, fiind vorba despre Daciana Sarbu, sotia domnului Ponta, europarlamentar PSD. Reprezinta o incalcare grava a Legii 176, articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei publice de a completa declaratia de avere incluzand bunurile sotiei si ale copiilor aflati in intretinere", a sustinut Orban, potrivit Mediafax.

De asemenea, vicepresedintele PNL a precizat ca a mai solicitat ANI sa constate infractiunea de fals in declaratii care ar fi comisa de premierul Victor Ponta. Orban a mai declarat ca presedintele ANI nu l-a primit in audienta si a mentionat ca ii cere acestuia ca inspectorii de integritate sa solutioneze "cu celeritate" sesizarea depusa, pentru ca Victor Ponta este candidat la alegerile prezidentiale si prim-ministru.

"Sa arate acelasi zel pe care il arata in cazul sutelor si miilor de primari acuzati pentru incompatibilitate, pentru prezenta in AGA sau in consiliile de administratie, sa arate acelasi zel si in cazul premierului si candidatului la presedintie Victor Ponta", a spus Orban.

Casele-lipsa din declaratia de avere

"Probabil a considerat ca electoratul PSD nu va privi cu ochi buni sa vada ca Victor Ponta are de fapt sapte case in proprietate, nu ma refer la terenuri, la conturi si alte bunuri. Si-o fi imaginat ca votantii PSD nu-l vor vota pe Victor Ponta afland ca la virsta de 42 de ani detine, impreuna cu sotia, 7 case", a spus Orban, explicand astfel de ce premierul nu a completat corect, in opinia sa, declaratia de avere.

Citeste si:
Orban: Proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale,...
Orban: Proiectul privind...

Vicepresedintele PNL a mentionat ca daca in termen de o saptamana ANI nu va solutiona sesizarea sa, se va adresa Parchetului de pe langa ICCJ, cu privire la infractiunea de fals in declaratii. Orban a precizat ca a observat ca familia Ponta ar avea sapte case uitandu-se pe declaratia de avere a lui Victor Ponta si pe cea a Dacianei Sarbu. El a precizat ca sesizarea adresata ANI a fost facuta si pe numele europarlamentarului Daciana Sarbu.

Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice prevede, la articolul 3, alieneat 2, ca declaratiile de avere se fac in scris, pe propria raspundere, si cuprind drepturile si obligatiile declarantului, ale sotului/sotiei, precum si ale copiilor aflati in intretinere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri