In respectivele documente se precizeaza ca presedintele CJ Brasov este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte), luare de mita, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Anchetatorii spun ca, in urma abuzului in serviciu exercitat de Aristotel Cancescu in favoarea firmei SC Ramb Sistem - reprezentata de Gabriel Bigiu -, acesteia i-au fost acordate preferential doua contracte, in 2007 si 2008. Potrivit documentelor din dosar, in schimbul decontarii abuzive a unor sumelor in cuantum de 664.180,54 lei catre SC Ramb Sistem, firma i-a construit lui Cancescu un teren de tenis la resedinta din Rasnov.

Conform acelorasi documente, Ramb Sistem a fost favorizata la atribuirea contractului "Rebilitare, amenajare refunctionalizare Complex de agrement Tampa", in valoare de 8.082.044,56 lei, suplimentata prin act aditional cu inca 5.577.621,90 lei, pentru care, in realitate, urmare a "actiunii infractionale abuzive a inculpatului Cancescu Adrian Aristotel, s-a achitat din bugetul public al Consiliului Judetean Brasov suma de 263.857,93 lei, ce reprezinta plata nejustificata".

Citeste si:

Al doilea contract atribuit preferential aceleiasi firme a vizat realizarea investitiei "Amenajare suprafete de joc - terenuri sportive la Liceul Andrei Saguna", in valoare de 1.739.762,10 lei, pentru care, conform documentelor din dosar, s-au platit nejustificat 400.322,61 lei din bugetul public al Consiliului Judetean Brasov, tot ca urmare a "actiunii infractionale abuzive" a lui Cancescu. In acest dosar, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a fost retinut luni seara, de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat mai multe ore la DNA Brasov.

Aceeasi masura preventiva a fost dispusa in cazul administratorul public al judetului, Radu Ispas. In dosar este vizat si deputatul Ion Dinita, care detine SC Gotic SA, a doua firma ce ar fi fost favorizata de Cancescu, potrivit anchetatorilor.