Premierul Victor Ponta a raspuns acuzatiei presedintelui Traian Basescu in cazul Lukoil, mentionand ca afirmatiile acestuia la adresa magistratilor, primarilor, pesnionarilor si muncitorilor de la Lukoil reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia.

"Atacul lui Traian Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa exercite o functie atat de importanta in stat", a afirmat Ponta, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, drept inadmisibila presiunea facuta de reprezentantul companiei Lukoil si a cerut Guvernului ca daca maine Lukoil nu reia productia sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti.
El a sustinut ca atitudinea partii romane fata de Lukoil trebuie sa fie "pe intelesul rusilor", avertizand ca aceasta companie trebuie sa se hotarasca: ori respecta legile statului roman si ramane aici, ori, "daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo".

In acelasi timp, presedintele l-a acuzat pe judecatorul Horatius Dumbrava ca "minte", el precizand ca isi mentine integral declaratia pe care a facut-o atunci cand a dat avizul de incepere a urmarii penale fata de cinci fosti ministri. In aceeasi declaratie, presedintele Basescu a afirmat ca Guvernul mai bine rezolva problema preluarii de catre stat a operei lui Brancusi ”Cumintenia Pamantului”, prin negociere directa, si ar fi dat bani din cei 2,4 miliarde de lei care au fost alocati administratiilor locale pentru campanie.

In opinia presedintelui, fata de cele 2,4 miliarde de lei care s-au dat administratiilor locale, ”bani de campanie”, ce insemnau 80 de milioane de lei pentru a negocia cu proprietarii preluarea de catre statul roman a operei ”Cumintenia Pamantului”.

Citeste si:
CSM sesizeaza IJ pentru afirmatiile lui Ponta, Basescu si Vosganian
Declaratiile lui Basescu si...

"Cred ca aici Guvernul greseste, contestand inutil si fara acte. Nu exista acte, va rog sa ma credeti ca m-am documentat si nu exista niciun act prin care se poate proba ca statul roman ar fi platit vreodata acea statuie", a precizat Basescu. El a mentionat ca, existand acea hotarare judecatoreasca, il loc sa o critice inutil, Guvernul mai bine reducea de la "baroni", din cele 2,4 miliarde de lei si "rezolva problema nationala care este «Cumintenia Pamantului»".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Basescu: Judecatorul Duymbrava minte. Imi mentin declaratia vizata