"Atacul lui Traian Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa exercite o functie atat de importanta in stat", a afirmat Ponta, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, drept inadmisibila presiunea facuta de reprezentantul companiei Lukoil si a cerut Guvernului ca daca maine Lukoil nu reia productia sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti.
El a sustinut ca atitudinea partii romane fata de Lukoil trebuie sa fie "pe intelesul rusilor", avertizand ca aceasta companie trebuie sa se hotarasca: ori respecta legile statului roman si ramane aici, ori, "daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo".

In acelasi timp, presedintele l-a acuzat pe judecatorul Horatius Dumbrava ca "minte", el precizand ca isi mentine integral declaratia pe care a facut-o atunci cand a dat avizul de incepere a urmarii penale fata de cinci fosti ministri. In aceeasi declaratie, presedintele Basescu a afirmat ca Guvernul mai bine rezolva problema preluarii de catre stat a operei lui Brancusi ”Cumintenia Pamantului”, prin negociere directa, si ar fi dat bani din cei 2,4 miliarde de lei care au fost alocati administratiilor locale pentru campanie.

Citeste si:

In opinia presedintelui, fata de cele 2,4 miliarde de lei care s-au dat administratiilor locale, ”bani de campanie”, ce insemnau 80 de milioane de lei pentru a negocia cu proprietarii preluarea de catre statul roman a operei ”Cumintenia Pamantului”.

"Cred ca aici Guvernul greseste, contestand inutil si fara acte. Nu exista acte, va rog sa ma credeti ca m-am documentat si nu exista niciun act prin care se poate proba ca statul roman ar fi platit vreodata acea statuie", a precizat Basescu. El a mentionat ca, existand acea hotarare judecatoreasca, il loc sa o critice inutil, Guvernul mai bine reducea de la "baroni", din cele 2,4 miliarde de lei si "rezolva problema nationala care este «Cumintenia Pamantului»".