Iohannis, atac dur la Ponta: Un politician mincinos, duplicitar si manevrat

Iohannis, atac dur la Ponta: Un politician mincinos, duplicitar si manevrat

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, ii solicita premierului Victor Ponta sa clarifice in fata natiunii situatia sa, liberalul intreband ce alte lucruri are de ascuns Ponta in CV si sustinand ca ”un politician mincinos, duplicitar si manevrat” nu poate fi presedintele Romaniei.

”In spatiul public s-au spus lucruri grave, care ne fac sa credem ca in unele institutii ale statului exista probleme de functionare. S-au facut afirmatii care ridica mari semne asupra trecutului unuia dintre candidatii la Presedintia Romaniei, in speta a domnului Victor Ponta. Avand in vedere ca aceste teme si afirmatii sunt de o gravitate deosebita, ele nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi musamalizate. (...) Ii solicit domnului Victor Ponta sa clarifice in fata natiunii situatia domniei sale si sa faca lumina in aceasta chestiune, sa ne lamureasca foarte bine care lucruri sunt adevarate si care nu sunt adevarate din cele spuse de domnia sa”, a declarat Klaus Iohannis.

Ii solicit domnului Victor Ponta sa clarifice in fata natiunii situatia domniei sale.

El a mai spus ca la Craiova, atunci cand si-a lansat candidatura la Presedintie, Ponta a spus ca este un politician tanar, ca a facut numai lucruri bune si ca nu are absolut nimic de ascuns. ”Domnule Ponta, ce alte lucruri ati mai ascuns in CV-ul dumneavoastra, ce alte lucruri nu ne-ati spus si ar fi fost bine sa ne spuneti?”, a adaugat Iohannis. Presedintele PNL a sustinut ca ”Victor Ponta nu poate sa fie presedintele Romaniei”.

”Presedintele Romaniei nu poate sa fie un politician mincinos, duplicitar si manevrat”, a mai afirmat Iohannis.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi. Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este "o ilegalitate constitutionala".

Tariceanu: Golanii marca Basescu

Tariceanu: Golanii marca Basescu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE intra la capitolul ”golanii marca Basescu” si ”diversiune”.

”Presedintele nu a gasit alt moment mai potrivit, mai propice decat in timpul campaniei electorale sa faca niste declaratii pe care eu le pun in categoria golanii marca Basescu, din 1990 incoace”, a spus Tariceanu.

Toate aceste lucruri intra la capitolul diversiune.

”Nu le-as pune la capitolul dezvaluiri, pentru ca eu nu am asistat la nicio dezvaluire, ci numai la declaratii si tot ceea ce am vazut aseara nu-mi revine decat sa trag o singura concluzie: toate aceste lucruri intra la capitolul diversiune”, a adaugat Tariceanu. El a mentionat ca, daca presedintele a avut cunostinta de aceste lucruri, el nu trebuia ”sa astepte un asa-zis moment prielnic, ci trebuia sa sesizeze imediat organele de procuratura pentru incalcarea legii”. Tariceanu a spus ca astfel de acuzatii nu se fac la televizor.

Melescanu, despre Basescu: Primul presedinte dupa '89 care a cerut liste cu ofiteri

Melescanu, despre Basescu: Primul presedinte dupa '89 care a cerut liste cu ofiteri

Fostul sef al SIE Teodor Melescanu a declarat, marti, ca Traian Basescu este primul presedinte de dupa Revolutie care a solicitat serviciilor de informatii liste cu ofiterii acoperiti, el sustinand ca prin declaratii de luni seara seful statului a incalcat legea.

”Traian Basescu este primul presedinte din 1989 si pana astazi care a solicitat serviciilor de informatii liste cu ofiterii acoperiti. La ce i-au folosit, ati vazut aseara”, a spus Melescanu. El a sustinut ca raspunsul pe care i l-a trimis presedintelui la o astfel de solicitare a fost in numele Serviciului, respectiv ce prevede legea.

Eu nu acopar si nu descopar pe nimeni.

Melescanu a spus ca este vorba de Legea 1/1998, sustinand ca prin declaratiile facute luni seara presedintele a incalcat prevederile acesteia. Este vorba despre prevederea care stabileste ca ”sursele de informatii, metodele si mijloacele de munca nu pot fi dezvaluite fata de nimeni si in nicio imprejurare”. Teodor Melescanu a refuzat sa confirme sau sa infirme afirmatiile presedintelui, care a sustinut ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit in perioada 1997-2001. ”Eu nu acopar si nu descopar pe nimeni”, a mai afirmat fostul director al SIE.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Mazare: Nu as fi dezamagit de Ponta

Mazare: Nu as fi dezamagit de Ponta

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, marti, comentand declaratiile presedintelui potrivit carora premierul ar fi fost ofiter acoperit, ca ”deocamdata este o petarda trasa de Basescu”, el precizand ca nu ar fi dezamagit de premier nici daca afirmatiile presedintelui ar fi adevarate.

Radu Mazare a spus ca nu stie care este adevarul cu privire la declaratiile potrivit carora Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit, dar stie cert ca Traian Basescu ar fi fost informator al Securitatii.

Nu stiu daca pot sa-l judec pentru ce a facut acum 14 sau 16 ani.

”Nu stiu cum este cu Victor Ponta. Ce am vazut eu cu ochii mei, si am mai afirmat asta in cateva randuri, acum 20 de ani am avut in mana si am publicat in ziarul Telegraf registrul cu membrii de partid informatori ai Securitatii. Si acolo era Basescu Traian. Sursa. Ca erau gazde, rezidenti si surse. Aia stiu sigur ca am vazut cu ochii mei. Registrul l-am avut in original, dar a disparut intre timp. Ce spune Basescu despre Ponta n-am de unde sa stiu”, a declarat Radu Mazare.

Primarul Constantei a mai spus ca nu ar fi dezamagit de Victor Ponta daca afirmatia presedintelui Traian Basescu ar fi adevarata, pentru ca acesta a facut lucruri bune ca premier. ”Nu stiu daca pot sa-l judec pentru ce a facut acum 14 sau 16 ani. Numai procurorii ancheteaza pentru ce ai facut acum 14 ani. Cred ca a trecut suficient de mult timp. Omul a demonstrat ce poate sa faca. V-am spus ca, din puctul meu de vedere, 80 la suta a facut lucrurile bine ca si prim-ministru”, a adaugat Radu Mazare.

Sunt numai minciuni!

Sunt numai minciuni!

Premierul Victor Ponta a spus, in aceasta dimineata, ca declaratiile lui Traian Basescu privind faptul ca a fost ofiter acoperit sunt ”numai minciuni”, seful Guvernului sustinand ca presedintele este ”extrem de tulburat si framantat” si ca ”Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane”. El a avut prima reactie la declaratiile lui Traian Basescu, care a afirmat despre el ca a fost ofiter acoperit.

Premierul a spus, la Iasi, unde va participa la slujba de Sfanta Parascheva, ca se va ruga si pentru seful statului, care ”este extrem de tulburat si framantat”.

"Ma rog pentru Basescu"

"Ma rog pentru Basescu"

”Va spun cu toata deschiderea ca azi o sa ma rog si pentru presedintele Traian Basescu, pentru ca este extrem de tulburat si framantat si Romania nu trebuie sa mai depinda de tulburarile unei persoane. Eu cred ca exista institutii ale statului care, daca cineva a incalcat legea, il va trage la raspundere”, a declarat Ponta.

El a mai spus ca din 1995, cand a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile si si-a servit tara si va face acest lucru in continuare. Premierul a mai sustinut ca Traian Basescu se exprima ”intr-un mod total inacceptabil pentru un presedinte”, folosind aceasta functie si institutiile pentru a o sustine pe Elena Udrea. ”Cand eu voi fi presedinte, veti vedea ca ceea ce vedeti in ultimele zile la Traian Basescu poate fi schimbat”, a afirmat Victor Ponta. Intrebat daca este ceva adevarat din ceea ce a afirmat luni seara presedintele Basescu, premierul a afirmat: ”Sunt numai minciuni”.

Turcescu: Despre asta e vorba

Turcescu: Despre asta e vorba

Robert Turcescu, care a afirmat la sfarsitul lunii trecute ca el insusi a fost ofiter acoperit, a postat pe Facebook o fotografie cu Hotararea de Guvern 223/2013, prin care a fost extinsa protectia acordata fostilor ofiteri din cadrul Serviciului de Informatii Externe (SIE). Mai exact, anexa HG contine categoriile de informatii considerate secrete de stat in SIE.

In plus, jurnalistul a scris pe Facebook "Despre asta e vorba!". O Hotarare de Guvern initiata de Teodor Melescanu (candidat independent la prezidentiale) si sermnata de prim-ministru, prin care protectia acordata fostilor ofiteri SIE era extinsa, a fost prezentata si de presedintele Traian Basescu in momentul in care a facut dezvaluirea in cadrul unui post de televiziune.

Iliescu: O facatura a lui Basescu

Iliescu: O facatura a lui Basescu

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, dupa anuntul lui Traian Basescu potrivit caruia Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit, ca afirmatiile sunt o inventie "smechereasca" si o "facatura" a actualului sef de stat.

"Eu nici nu i-as da atentie domnului Basescu cu asemenea smecherii pe care le promoveaza. E o facatura obisnuita a domnului Basescu. Nu cred ca trebuie luat in seama. Daca are ceva concret, ar fi dator sa o faca, sa explice si sa impiedice asemenea chestiuni", a spus Iliescu.

In plus, Ion Iliescu a aratat ca aceste dezvaluiri pot crea confuzie inainte de alegeri.

"Dar eu cred ca este o inventie smechereasca a domnului Basescu ca sa creeze confuzie, sa planeze asupra oamenilor suspiciuni. Nu se face asa ceva, adica statura de sef de stat ar trebui sa impuna si rigoare, si seriozitate si sa nu se joace cu cuvintele", a subliniat Iliescu.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Ludovic Orban: Nu e nicio noutate pentru mine; sunt primul care am afirmat asta

Ludovic Orban: Nu e nicio noutate pentru mine; sunt primul care am afirmat asta

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, marti, ca declaratia ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit nu va avea un impact foarte mare pentru ca este facuta de Traian Basescu, mentionand ca nu este o noutate pentru el ca premierul a fost ofiter al unui serviciu de informatii.

Victor Ponta nu poate sa ajunga presedintele Romaniei.

"Sunt primul care am afirmat ca ofiterul acoperit este Victor Ponta, nu e nicio noutate pentru mine. Trebuie vazut daca nu era ilegal ca Victor Ponta, fiind procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, sa fie in acelasi timp si ofiter de informatii", a afirmat Ludovic Orban. El spera ca romanii sa inteleaga faptul ca "Victor Ponta nu poate sa ajunga presedintele Romaniei, in conditiile in care i-a mintit pe toti romanii ascunzand faptul ca a fost ofiter al unui serviciu de informatii". Pe de alta parte, Ludovic Orban crede ca declaratia sefului statului "nu va avea impact foarte mare pentru ca este facuta de Basescu". "Declaratia privind ofiterul acoperit nu cred ca va avea un impact foarte mare pentru ca e facuta de Basescu", a adaugat Orban.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Borbely: Basescu incearca sa favorizeze un candidat; nu are nimic de castigat

Borbely: Basescu incearca sa favorizeze un candidat; nu are nimic de castigat

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirma ca, prin declaratiile potrivit carora premierul Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit, presedintele Traian Basescu "incearca sa favorizeze un candidat", iar "cel mai pagubos" e faptul ca "cetatenii isi pierd increderea in statul de drept".

Laszlo Borbely a declarat, marti, ca, prin afirmatiile potrivit carora premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit, Traian Basescu "incearca sa favorizeze un candidat pentru care si-a exprimat deja suportul", insa nimeni nu are de castigat din acest lucru. "Aceasta declaratie e clar ca are legatura cu campania electorala. Presedintele incearca sa favorizeze un candidat pentru care si-a exprimat deja suportul. Cel mai pagubos din aceasta campanie e faptul ca cetatenii isi pierd increderea in politicieni in general si intr-un stat de drept care sa functioneze ca lumea. Acest lucru se rasfrange asupra tuturor, nu are nimeni nimic de castigat din aceste declaratii", a declarat Borbely.

Presedintele incearca sa favorizeze un candidat pentru care si-a exprimat deja suportul.

El a adaugat ca nu vrea sa comenteze declaratiile presedintelui pe acest subiect intrucat nu are informatiile necesare ca sa se poata pronunta, adica nu stie care sunt procedurile si nu intelege exact despre ce e vorba si ca, din cate stie el, identitatea ofiterilor acoperiti nu se divulga. Borbely a spus ca declaratiile din ultima perioada demonstreaza faptul ca inca mai este de invatat in ceea ce priveste atitudinea si spiritul care ar trebui sa existe intr-o campanie electorala. "In loc sa discutam programele candidatilor la Presedintie, nu exista zi, practic, in care sa nu fie lansate atacuri la persoana, la viata privata a candidatilor. Eu cred ca nu aceste lucruri sunt importante", a adaugat vicepresedintele politic al UDMR.

Ce a spus, de fapt, Basescu

Ce a spus, de fapt, Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri seara, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi. Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este "o ilegalitate constitutionala".

Basescu a spus ca la numirea Guvernului a intrebat telefonic daca exista ofiteri acoperiti in Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci cand sunt instalari de guverne, pentru ca ma obliga Constitutia sa-i numesc si n-am ce face. Dar atunci am intrebat telefonic. Mi s-a spus ca nu este niciun ofiter acoperit, am inchis subiectul, imi veneau de la Parlament, oricum trebuia sa-i validez. Si chiar mi-aduc aminte ca am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiter acoperit. Nu mi-a dat prin cap ca ar fi rezervisti acoperiti", a afirmat Basescu, la Realitatea Tv.