Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a precizat marti, in legatura cu afirmatiile presedintelui cu privire la functia de ofiter a lui Victor Ponta detinuta in timp ce era procuror, ca doar in cazul ofiterilor care "au turnat la Securitate, care au facut politie politica" erau in conflict cu legea.

Robert Cazanciuc a spus ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001 sunt "declaratii de campanie". "In mod cert, sunt declaratii de campanie. La ora 6.00 (ora 18.00, n.r.) dam o declaratie, un apel la o campanie riguroasa, la ora 10.00 (22.00, n.r.) avem o alta declaratie, pe teme ridicole", a mai spus ministrul Justitiei, potrivit Mediafax.

Cazanciuc a subliniat ca nu este treaba Ministerului Justitiei sa spuna daca sunt sau au fost ofiteri acoperiti in anumite institutii. "Nu e treaba Ministerului Justitiei sa afle daca sunt sau nu sunt ofiteri acoperiti in anumite institutii, daca au fost sau nu au fost in anumite institutii, la un moment dat", a adaugat Cazanciuc. Ministrul a precizat ca, din cate stie, singura situatie de conflict cu legea era atunci cand "era vorba de ofiteri care au turnat la Securitate, care au facut politie politica". "In acea situatie aveam, cu siguranta, un conflict cu legea", a mai spus Cazanciuc.

Nu este nicio bomba, este o realitate pe care eu sunt gata sa o demonstrez.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001, in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi. "A fost, in perioada 1997-2001, ceea ce explica si propulsarea lui de la Parchetul de la Judecatoria de sector direct in Parchetul General. Nu este nicio bomba, este o realitate pe care eu sunt gata sa o demonstrez", a spus presedintele, la Realitatea TV.

Basescu a spus ca la numirea Guvernului a intrebat telefonic daca exista ofiteri acoperiti in Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci cand sunt instalari de guverne, pentru ca ma obliga Constitutia sa-i numesc si n-am ce face. Dar atunci am intrebat telefonic. Mi s-a spus ca nu este niciun ofiter acoperit, am inchis subiectul, imi veneau de la Parlament, oricum trebuia sa-i validez. Si chiar mi-aduc aminte ca am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiter acoperit. Nu mi-a dat prin cap ca ar fi rezervisti acoperiti", a afirmat Basescu.

"Oricum n-aveam ce sa fac, pentru ca pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru", a mai spus el. Seful statului a explicat ca "nelinistea" i-a fost starnita in momentul in care senatorul Valer Marian a facut o interpelare privind calitatea de ofiter SIE a lui Victor Ponta. "Nu atat interpelarea, cat lipsa de raspuns si pe urma discutiile din presa", a mai spus Basescu.

"Dramatica e minciuna. Dramatica e incompatibilitatea. Ponta avea studii juridice si mare lucru daca nu se si pregatea sa devina doctor si el nu respecta art. 131 din Constitutie cu incompatibilitatile procurorilor", a afirmat Traian Basescu, precizand ca in Constitutia veche, la articolul 131 este stipulata "incompatibilitatea dintre procuror si orice alta activitate".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri