Premierul Victor Ponta a declarat ca Basescu are boala puterii, doar ca peste 31 de zile Romania va avea un presedinte legitim si "cu siguranta sanatos", responsabil si interesat de Romania.

Romania va avea din nou, peste 31 de zile, un presedinte in primul rand legitim si "cu siguranta sanatos", responsabil si interesat de Romania, actualul sef al statului, Traian Basescu, avand o tulburare evidenta si suferind de "boala puterii", a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat de presa daca are informatii privind starea de sanatate a presedintelui in conditiile in care, anterior, afirma despre acesta ca arata putin "tulburat", si ce anume stie despre Basescu, Ponta a afirmat ca stie ca mai sunt 31 de zile pana cand Romania va avea din nou un presedinte in primul rand legitim si, dupa aceea, "cu siguranta sanatos, responsabil si interesat de Romania". "Imi doresc foarte mult ca, in aceste 31 zile, sa nu mai fie puse in pericol institutiile fundamentale ale statului, sa nu mai fie ataca justitia, sa nu mai fie atacate serviciile de informatii, sa nu mai fie ataca armata. Cred ca reusim sa il...sa protejam restul lumii de aceasta tulburare evidenta si framantare a domnului Basescu", a adaugat Ponta, aflat in vizita la Galati.

Basescu are boala puterii, iar Iohannis, boala functiilor si a caselor.

Intrebat in continuare cum comenteaza declaratia lui Basescu, conform caruia are o singura boala, si anume "boala pe hoti", Ponta a raspuns ca presedintele are "boala puterii" si l-a gasit pe Iohannis care are "boala functiilor si a caselor". "Eu sper sa nu avem ghinion toata Romania sa continuam ca de la ghinionul lui Basescu sa mergem la ghinionul lui Iohannis, oameni bolnavi de functii si de putere", a spus Ponta, facand referire la faptul ca Klaus Iohannis a raspuns "ghinion" la Gandul Live dupa ce a fost intrebat ce gandeste un profesor cand aude ca un alt cadru didactic a putut cumpara din salariu sase case, raspuns completat ulterior: de Iohannis: "ghinion pentru mine". Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca ii autorizeaza pe cei zece medici care i-au facut vizita medicala anuala sa dea relatii oricarui ziarist interesat despre starea sa de sanatate, seful statului sustinand ca are o singura boala, si anume "boala pe hoti".
"Autorizez cei zece medici din comisia care s-a format in anul acesta, cand s-a facut vizita medicala, deci public ii autorizez sa dea relatii oricarui ziarist care este interesat de starea de sanatate a presedintelui", a anuntat Basescu.

Citeste si:
Ponta: Nu ne vom opune anticipatelor, dar nici nu vom ajuta
Ponta: Nu ne vom opune...

El a precizat ca "un post de televiziune a coborat atat de jos in propaganda de denigrare", incat a aflat de la televizor despre "atacuri celebrale, despre internari la Spitalul Militar din Bucuresti, la Fundeni, la Viena". "Nu a existat niciun astfel de incident de sanatate, cel putin in cei zece ani, nu stiu dupa ce imi termin mandatul", a mai spus Basescu. Presedintele a continuat: "Pot sa va spun ca am o singura boala, am boala pe hoti, si asta nu se trateaza". Presedintele a facut declaratia la Aeroportul International "Henri Coanda”" inainte de plecarea la Summitul Asia - Europa (ASEM) de la Milano. Postul Romania TV a relatat, miercuri seara, ca presedintele Basescu ar avea semnele bolii Parkinson, ca ar fi avut doua atacuri cerebrale si ca, din acest motiv, ar fi fost internat de mai multe ori, inclusiv in strainatate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Legea USR privind consumul de etnobonatice, la reexaminare