Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, ca sustine tandemul Dragnea-Ghita si le va acorda votul la Congresul PSD, mentionand ca mesajul acestei asocieri este continuarea rezultatelor bune obtinute de echipa Ponta-Dragnea.

”Eu, personal, apreciez tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghita. Daca isi vor depune candidaturile, ii voi vota la Congres. Mesajul este de continuitate a rezultatelor foarte bune obtinute de PSD la alegerile locale, parlamentare si europarlamentare de echipa de conducere Victor Ponta-Liviu Dragnea”, a declarat Gabriela Firea. Firea, care este si presedintele PSD Ilfov, a aratat ca, in acest moment, este necesar ca organizatiile PSD din tara sa fie focusate pentru campania prezidentiala, potrivit Mediafax.

”Ne concentram suta la suta pe campania electorala. Victor Ponta este cel mai bun candidat si va fi presedintele Romaniei din decembrie. Dar acum e necesar ca organizatiile PSD din tara sa ramana focusate”, a spus Firea. Gabriela Firea detine, incepand de marti, si functia de purtator de cuvant al PSD, ca urmare a suspendarii lui Dan Sova din aceasta postura, precum si pozitia de purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Victor Ponta. Deputatul PSD Sebastian Ghita a anuntat, miercuri, ca va candida in tandem cu Liviu Dragnea pentru functiile de presedinte executiv si, respectiv, presedinte al PSD, in cadrul unui ”congres rapid” care va avea loc dupa alegerile prezidentiale.

Ghita, de acord cu asocierea

"Am avut o discutie lunga seara trecuta cu domnul Dragnea. Am cantarit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru ca astfel de discutii au aparut in spatiul public, inpreuna cu domnul Dragnea, am hotarat ca, dupa ce Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca presedinte al partidului, eu la functia de presedinte executiv", a spus deputatul PSD la Romania TV.

Intrebat daca anuntul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD in urma cu cateva luni la Orastie, ca discutiile despre succesorul lui Victor Ponta in partid sa aiba loc doar dupa alegerile prezidentiale, Sebastian Ghita a spus ca decizia nu a fost respectata de alti lideri ai PSD. Ulterior, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca daca va decide sa candideze la sefia PSD va face echipa cu Sebastian Ghita, el spunand ca ii asigura pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul ”nu va ramane la mana niciunui combinator”.

Continuarea procesului de modernizare

”Vreau sa transmit un mesaj foarte clar si ferm membrilor PSD: dupa ce Ponta va iesi presedinte, partidul nostru nu va ramane la mana niciunui combinator, presedintele partidului va fi ales de Congres, prin votul membrilor, si nu va fi rezultatul unor combinatii care se fac in locuri mai mult sau mai putin obscure”, a declarat Liviu Dragnea la Cluj-Napoca. El a mai spus ca ii asigura pe membrii PSD ca acest partid nu va deveni unul bizantin, iar procesul de modernizare a PSD inceput de Victor Ponta va continua.

”Daca ma voi hotari sa candidez la sefia PSD, intr-adevar voi face echipa cu Sebastian Ghita”, a mai afirmat Liviu Dragnea. El a precizat ca a decis sa faca aceasta declaratie pentru ca a primit foarte multe semnale de la colegii de partid.

Intrebat de ce a deschis acest subiect, in conditiile in care s-a decis sa nu se discute in campanie despre sefia PSD, Liviu Dragnea a raspuns: ”Am raspuns pentru ca si dumneavoastra si eu nu suntem autisti, am vazut ce s-a intamplat in ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicati in campanie, zi de zi, sa primeasca un semnal ferm ca acest partid nu va ramane la mana niciunui combinator si vor avea dreptul sa isi spuna punctual de vedere, la alegerea presedintelui PSD”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri