Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca spera ca Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale, sa piarda in turul al doilea, afirmand ca acesta va fi "o calamitate" in calitate de sef al statului.

"Primul tur il castiga Victor Ponta si eu sper sa piarda turul doi, dar sper din tot sufletul sa piarda turul doi. (...) Imi doresc foarte mult ca Ponta sa nu ajunga presedintele Romaniei, nu pentru ca am ceva cu el. Ponta va fi o calamitate si vine cu toata liota de corupti si de oameni ahtiati sa puna sub control Justitia, serviciile de informatii, sa le puna la cheremul PSD. Cred ca ar fi un dezastru pentru Romania prezenta la Cotroceni intr-un moment in care Justitia nu este inca suficient consolidata si lucrurile nu sunt ireversibile in abordarea Justitiei fata de infractionalitate si fata de relatia cu partidele", a spus Basescu, la Realitatea TV, citat de Agerpres.

El a afirmat, insa, ca nu este nici un adept al candidatului ACL, Klaus Iohannis. In opinia sefului statului, Iohannis reprezinta un partid, PNL, care ar fi fost "partas" la toate actiunile impotriva statului de drept din timpul mandatului sau.

Totodata, Basescu a facut apel la cetateni sa mearga la vot, daca nu doresc sa fie "coplesiti" de PSD. "Cei care vor sa nu-i copleseasca PSD din nou si sa nu acapareze toata puterea si sa nu vada Justitia pusa sub papuc trebuie sa iasa duminica la vot. Au doua duminici din care trebuie sa sacrifice o ora, cat le ia de acasa pana la sectia de votare si inapoi, pentru democratie. Daca romanii nu pot face acest sacrificiu, sa-si sacrifice o ora pentru democratie, atunci imi pare rau, degeaba isi doresc democratie pentru ca nu fac efortul minimal pentru a se duce sa voteze pentru democratie", a afirmat presedintele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri