Procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea presedintelui Romaniei a inceput in afara tarii la sectia de votare organizata in Noua Zeelanda (Auckland), sambata, la ora 20.00, la ora Romaniei, avand in vedere diferenta de fus orar.

MAE anunta, sambata seara, ca procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea presedintelui Romaniei incepe in afara tarii la sectia de votare organizata in Noua Zeelanda (Auckland) sambtata la ora 20.00, ora Romaniei, scrie Mediafax.

"Avand in vedere diferentele de fus orar, urmatoarele sectii care se vor deschide la ora 22.00, ora Romaniei, sunt cele din Australia (Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne). Conform legii, votarea incepe la ora 07.00, ora locala si se desfasoara pana la ora 21.00, ora locala, cand sectia de votare se inchide", informeaza MAE.

Adresele sectiilor de votare se regasesc pe site-ul MAE, in cadrul sectiunii dedicate alegerilor prezidentiale. MAE precizeaza ca pentru organizarea scrutinului in strainatate, respectarea si aplicarea unitara a dispozitiilor privitoare la alegeri de catre toate autoritatile, institutiile si organismele cu responsabilitati in materie electorala, sunt asigurate de Biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate nr. 48, in conformitate cu prevederile legale.

Sursa foto: Romania pe harta/Shutterstock.com

Citeste si:
Antreprenor din DIASPORA: Daca nu mergeam la vot, aveam ceva pe suflet
Antreprenor roman din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Noua Zeelanda interzice intrarea strainilor care vin din China
Setari Cookie-uri