Candidatul UDMR la Presedintie, Kelemen Hunor, a votat, duminica, pentru o Romanie care sa isi respecte cetatenii si care sa aiba un cuvant de spus nu numai in regiunea Marii Negre, precum si pentru un presedinte vizionar, capabil sa creeze consens, potrivit Mediafax.

Kelemen Hunor a votat, duminica, la sectia de votare nr. 114 din Carta, judetul Harghita, comuna sa natala, unde a mers impreuna cu sotia si fiica sa Hanna, in varsta de un an si doua luni. "Am votat cu gandul la o Romanie puternica, pentru o Romanie care isi respecta cetatenii, o Romanie in care exista un nivel de incredere foarte ridicat intre toate segmentele societatii, o Romanie care va avea un cuvant de spus nu numai in zona noastra, in regiunea Marii Negre, dar si in Uniunea Europerana, in sensul de a sustine o Uniune Europeana mai puternica din punct de vedere politic si economic, mai bine coordonata si in perspectiva si din punct de vedere militar. Imi doresc ca noul presedinte sa fie un arhitect, sa fie un vizionar si sa aiba posibilitatea de a crea consens”, a spus presedintele UDMR la iesirea din sectia de votare.

Kelemen Hunor a adaugat ca a votat pentru o Romanie in care sa existe "garantii institutionale puternice pentru minoritatile nationale de a-si pastra identitatea nationala, culturala si lingvistica, pentru o tara care va asigura posibilitatea dezvoltarii identitatilor regionale pentru toate regiunile istorice si pentru o Romanie care va asigura conditiile de trai din ce in ce mai sigure pentru fiecare cetatean, pentru fiecare comunitate, pentru un viitor in care fiecare om isi va gasi locul fara ezitare si fara nicio problema”. Pentru presedintele UDMR, cladirea in care a votat are o semnificatie aparte, intrucat acolo s-a nascut, in anul 1967, cand in imobil functiona o maternitate.

Ati votat astazi in primul tur al alegerilor prezidentiale?

1. Ati votat astazi in primul tur al alegerilor prezidentiale?


Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor