Presedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a venit, duminica, sa-si exercite dreptul de vot la o sectie de votare ce functioneaza la liceul "Jean Monnet", el precizand ca nu a putut vota aici, membrii biroului sectiei de votare interpretand legea in acest sens, potrivit Mediafax.

„E o premiera totala de televiziune, trebuie sa puneti breaking news, nu aveti incotro: Dan Diaconescu nu poate vota”, a spus Diaconescu. Solicitat de jurnalisti sa spuna de ce, Diaconescu a raspuns: „Nu stiu, am primit cateva explicati de la doamnele din comisie si de la un domn prin telefon, de undeva mai de sus. E un sistem pe care trebuie sa-l schimbam de 25 de ani incoace...”.

Intrebat de ce nu a putut vota, concret, Diaconescu a spus ca nu poate explica. "Nu va pot explica. Mi s-a explicat ca daca am pasaportul in vigoare as putea vota oriunde in strainatate. Daca am rezidenta, cum e cazul meu, italiana, as putea vota doar in Italia. Daca am buletin de Bucuresti, ar trebui sa votez acolo unde e adresa din buletin. Atentie, eu am domiciliul flotant aici, pe o strada din apropiere. Am domiciul stabil pe o strada din Militari”, a spus Diaconescu.

Citeste si:

"In baza dreptului de a candida la Presedintie, aveam dreptul sa voteze oriunde. Asa spune clar legea, dansii au interpretat-o in alt fel. Eu as putea sa votez oriunde, aveam dreptul sa votez in aceasta zona. Vom vorbi cu juristii nostri, o sa-mi incerc norocul intr-o alta sectie din proximitate”, a mai spus Dan Diaconescu.

Ati votat astazi in primul tur al alegerilor prezidentiale?

1. Ati votat astazi in primul tur al alegerilor prezidentiale?