Mai multi lideri PNL, printre care vicepresedinti ai partidului si lideri de filiale, considera ca sansele lui Klaus Iohannis sunt reduse fata de cele ale lui Ponta, pledand pentru implicarea lui Crin Antonescu si a Monicai Macovei.

Lideri din PNL au declarat ca sustin o abordare neutra fata de Traian Basescu si PMP, insa sustin discutii punctuale cu lideri din partidul sustinut de seful statului. Pe de alta parte, o serie de lideri de filiale PNL pleadeaza pentru implicarea fostului presedinte al PNL, Crin Antonescu, in campania pentru turul doi al prezidentialelor, arata Mediafax.

"Trebuie sa avem o contrapondere la Tariceanu si Antonescu este cel mai potrivit sa-l neutralizeze. In plus, este posibil sa aduca o parte din emotia necesara pentru mobilizarea electoratului de dreapta la urne. Neimplicarea lui Antonescu ar scadea semnificativ sansele lui Iohannis, care sunt si asa reduse ca urmare a rezultatului obtinut in judete considerate fiefuri PNL", a sustinut unul dintre vicepresedintii PNL, lider de filiala.

Aceasta pozitie este sustinuta si de alti vicepresedinti PNL sau lideri ai filialelor judetene care opteaza si pentru o discutie clara cu Monica Macovei pentru implicarea acesteia in campania lui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, prezidentiabilul ACL le-ar fi precizat ca este reticent in a se asocia si a se afisa public cu fosti contracandidati.

Nu poti cere sustinere de la cineva cu care nu te afisezi.

Iohannis sustine ca nu negociaza cu fosti candidati pentru nu se putea interpreta ca "tranzactioneaza" voturi. "El oricum a dat acest mesaj legat de justitie si stat de drept, electoratul este compatibil. Teoretic nu este necesara o negociere in sensul de a i se promite ceva anume Monicai Macovei, dar chestiunea este ca nu poti cere sustinere de la cineva cu care nu te afisezi", a sustinut un alt vicepresedinte PNL.

De asemenea, in privinta raportarii fata de PMP si presedintele Traian Basescu, liderii PNL consultati au apreciat ca este nevoie de o atitudine neutra, similara celei din primul tur de scrutin, cu mentiunea ca boicotul din turul doi al prezidentialelor l-ar favoriza pe Victor Ponta.

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri