„Vreau sa va anunt ca imediat ce reincepe campania electorala vreau sa fiu alaturi de dumneavoastra intr-un tur al unitatii Romaniei. O sa merg in Moldova, o sa merg in Transilvania, o sa merg in Banat, in Oltenia, in Dobrogea, in Munteania, bineinteles, pentru ca vreau sa vorbim despre romani si despre Romania, nu despre lucruri si nu vreau sa primim din nou ordine din afara tarii, de la PPE si de la alti indivizi care si-au batut joc de Romania si in 2012 cum sa traim in Romania”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

„Le multumim, dar stim singuri cum este mai bine pentru Romania si ordinele lor si dispretul pe care il au fata de romani este un lucru pe care nu il vom mai accepta”, a adaugat Ponta. El a aratat, de asemenea, ca toti cei care l-au votat, fie ca sunt tineri sau batrani, din regiunile tarii sau din afara tarii, au tot respectul sau.

Stim singuri cum este mai bine pentru Romania.

Presedinte PPE, Joseph Daul, indeamna partidele din Romania care sunt membre ale formatiunii populare europene, adica PDL, PNL, PMP, UDMR si PNTCD, sa il sustina in turul II al prezidentialelor pe Klaus Iohannis, el asigurandu-l pe primarul Sibiului de sprijinul sau.

El mentioneaza ca aprecieaza si rezultatele obtinute de ceilalti candidati ai PPE —Elena Udrea de la Partidul Miscarea Populara, Monica Macovei candidat independent si Hunor Kelemen de la Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania.

"Reiterez importanta mobilizarii alegatorilor de centru-dreapta atat in Romania cat si in strainatate pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis. De asemenea este crucial ca problemele ridicate de catre candidatii celorlalte partide membre PPE sa fie abordate de catre Klaus Iohannis in etapa finala a acestor alegeri. Valorile pentru care Klaus Iohannis si partidele noastre membre s-au luptat in aceasta campanie sunt comune pentru toti membrii familiei noastre politice si trebuie sa avem grija ca toate aceste valori sa mearga mai departe. Partidele membre PPE din Romania, PDL, PNL, PMP, UDMR si PNTCD - partidele de centru - dreapta trebuie sa ramana unite daca vrem sa castigam pe 16 noiembrie", afirma Daul.