Klaus Iohannis ii cere lui Victor Ponta sa stabileasca dezbateri televizate reale, fara tertipuri si sustine ca cea mai sigura varianta este o dezbatere pe teren neutru.

Klaus Iohannis ii cere lui Victor Ponta sa-si mandateze echipa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului sau "pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale", apreciind ca "singura varianta corecta" este o dezbatere organizata pe un teren neutru, potrivit Mediafax.

"Constat ca domnul Victor Ponta isi mentine aceeasi atitudine aroganta cu care ne-a obisnuit si in ceea ce priveste organizarea unei dezbateri electorale atat de necesare si asteptate de catre toti romanii interesati sa afle proiectele celor doi candidati ramasi in cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta si-ar dori ca dezbaterile sa aiba loc intr-un format stabilit de catre echipa sa, cu moderatorii si temele sale preferate. Acest lucru este inadmisibil intr-o democratie consolidata. Nu poate decide un singur candidat detaliile si conditiile in care ar urma sa se desfasoare o astfel de dezbatere electorala. Temele se stabilesc in mod firesc prin negociere de catre echipele de campanie ale ambilor candidati intrati in turul doi si nu se transmit prin fax de catre un candidat care a stabilit deja ordinea si continutul intrebarilor. Eu si echipa mea nu avem cum sa giram un astfel de comportament nedemocratic si prin urmare nu putem accepta un simulacru de dezbatere, care nu este echitabila pentru toate partile implicate", sustine Iohannis, intr-un comunicat transmis marti.

Iohannis ii cere premierului sa stabileasca o intalnire fara tertipuri

Liderul PNL mentioneaza ca ii solicita in mod public candidatului Victor Ponta "sa renunte de urgenta la asemenea tertipuri si sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta", in care niciunul dintre candidati nu porneste cu "un avantaj ilegitim". "Ii cer premierului sa mandateze echipa sa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale, din care electoratul sa poata intelege care este viziunea fiecarui candidat pentru viitorul Romaniei. Timpul foarte scurt ramas din aceasta campanie nu mai permite tergiversari. Singura varianta corecta este sa avem o dezbatere organizata pe un teren neutru, in care temele sa fie stabilite de catre jurnalisti, iar nu de catre candidatul Victor Ponta, o confruntare la care sa aiba acces toata presa si toate televiziunile din Romania, inclusiv televiziunea publica", mai spune Iohannis.

Televiziunile au acceptat sa organizeze dezbateri intre cei doi prezidentiali

PSD a transmis, luni, un comunicat de presa in care se arata ca Victor Ponta reia invitatia adresata lui Klaus Iohannis pentru participarea la patru dezbateri televizate. "In vederea asigurarii unei dezbateri transparente, civilizate si deschise, cu privire la rolul si programul viitorului presedinte al Romaniei, domnul Victor Ponta reia invitatia deja adresata domnului Klaus Iohannis de a accepta participarea la patru astfel de emisiuni, la principalele televiziuni de stiri. Este vorba despre dezbateri organizate astfel: - Luni, 10 octombrie, la Romania TV – dezbatere pe teme de politica economica si sociala. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute; - Marti, 11 octombrie, la Realitatea TV – dezbatere pe teme de politica externa si siguranta nationala. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute; - Miercuri, 12 octombrie, la B1TV – dezbatere pe tema dezvoltarii institutiilor politice si a statului de drept. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute; - Joi, 13 octombrie, la Antena 3 – dezbatere pe tema viziunii prezidentiale de dezvoltare a Romaniei. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute", se mentioneaza in comunicat, aratandu-se totodata ca "televiziunile au fost deja contactate si, pana la acest moment, au confirmat toate interesul si acceptul de a organiza aceste dezbateri, la aceste date si cu aceasta tematica".

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri