Ponta vrea electoratul lui Tariceanu

Ponta vrea electoratul lui Tariceanu

"Am propus si consider ca fiind cea mai buna solutie de prim-ministru pe presedintele Partidului Liberal, domnul Calin Popescu Tariceanu, care este fondator, alaturi de colegii sai, ai Uniunii Social Liberale (USL) si care garanteaza faptul ca principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Basescu, echilibrul social, dezvoltarea economica, vor fi continuate si in 2015 si 2016", a spus Victor Ponta Ponta.

"Preocuparea mea, spre deosebire de altii, nu este cine va fi premier in perioada urmatoare, v-am declarat si mai declar in continuare sprijinul neconditionat pentru Victor Ponta, pentru ca ceea ce cred ca este important este proiectul politic USL si incheierea unei pagini triste in istoria noastra - regimul Basescu", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Iohannis, atac la Ponta

Iohannis, atac la Ponta

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat ca el nu negociaza si nu tranzactioneaza voturile romanilor din primul tur de scrutin al prezidentialelor, astfel incat sa promita premieri ”de rezerva” ca in cazul lui Victor Ponta, pe care il acuza de minciuna. Iohannis a fost intrebat cum vede anuntul lui Ponta privind numirea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de prim-ministru daca va castiga alegerile.

”Eu am inteles asa: daca e vreme buna, e Tariceanu; daca e vreme rea, e Georgescu; daca e vreme grea e Maior. Nu stiu cine va fi prim-ministru si cred ca este o intreaga ameteala si mi se pare cumva un tratament curios fata de acesti parteneri. Cu domnul Tariceanu m-am lamurit, probabil urmatorul pas este sa se inscrie in PSD, doar, doar il numeste prim-ministru”, a afirmat liderul PNL, citat de Mediafax.

Melescanu, "momit" cu un job caldut

Melescanu, "momit" cu un job caldut

"Am vorbit cu domnul Melescanu si domnia sa va face parte din schipa mea prezidentiala, ca si consilier pe probleme de securitate nationala, acum in locul ocupat acum de domnul Fota, cred", a anuntat premierul Ponta. El a precizat ca se bazeaza pe experienta lui Teodor Melescanu si are nevoie de oameni cu experientam la Cotroceni. Ponta a mai anuntat ca vor fi si alti consilieri care vor fi anuntati in perioada urmatoare.

Iohannis, pozitia oficiala privind marea finala

Iohannis, pozitia oficiala privind marea finala

Prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis a fost intrebat daca va negocia cu fostii contracandidati din primul tur pentru sprijin politic. "Nu voi negocia cu niciun politician, insa ca sa fie foarte clar, eu imi doresc votul romanilor. Imi doresc votul tuturor romanilor care cred ca eu pot sa fac diferenta in politica romaneasca. Ii invit, ii rog sa vina alaturi de mine, dar eu imi doresc votul lor direct, sau sa intru in relatie directa cu alegatorul, nu prin intermediul unor politicieni, in consecinta nu voi negocia cu candidatii care au iesit din cursa", a raspuns Iohannis.El a precizat ca nu exclude ca fostii contracandidati sa-l "caute" sa-i ofere sprijinul. "Am un mesaj si pentru alegatorii lui Victor Ponta: nu o sa negociez cu Victor Ponta, dar ii invit si pe alegatorii lui Victor Ponta care vor schimbarea sa vina alaturi de mine", a mai spus liderul PNL.

Ce planuri are Monica Macovei

Ce planuri are Monica Macovei

Fostul candidat independent la Presedintie Monica Macovei anunta, pe Facebook, o noua constructie politica, mentionand ca in zilele urmatoare va face precizari privind denumirea acesteia.

"In Bucuresti am reusit impreuna un scor de 12%. In Cluj Napoca avem 11,87%, iar in judet 7,74%. In Timisoara ati votat pentru proiectul nostru 9,23%, iar in judetul Timis – 6,19%. In municipiul Iasi am trecut de 10%, iar in Constanta am avut 8,84%. In diaspora avem 15,1%. Statisticile arata ca cei care m-au votat in mod covarsitor sunt tinerii intre 18 si 35 de ani si oamenii cu studii superioare", scrie Macovei pe Facebook.